Инфаркт е покосил Ангел Христов в България

Демерджиев: Или е влязъл през Гърция в пиковите часове, или - нелегално

OFFNews 05 юни 2023 в 16:20 4890 6

Братя Галеви

Снимка БГНЕС/Архив

Братя Галеви

Ангел Христов - единият от братята Галеви, е получил инфаркт на 3 юни, както е и записано в смъртния акт. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, като обясни, че резултатите от аутопсията са готови, но ще бъдат оповестени утре. 

Междувременно от Окръжната прокуратура в Кюстендил съобщиха, че 54-годишният мъж е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение (инфаркт).

Взети са материали за допълнителни изследвания, допълват оттам.

В неделя Демерджиев заяви, че тече разследване как е влязъл Христов в България и дали е починал в страната, или в чужбина. 

"Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап, така че за нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта", каза вчера министърът.

Сега обаче Демерджиев е категоричен, че Христов не е влязъл в страната със самолет. По думите му вариантите са два - или е влязъл в страната през Гърция в пиковите часове, когато личните карти не се проверяват, или е преминал границата нелегално. 

Съпругата на Христов е разпитана, но е дала противоречива информация, предаде бТВ.

Къде обаче е починал - в болница или у дома си, и как е открито тялото му все още не е ясно. 

Първоначално бе съобщено, че Христов е открит у дома си след подаден сигнал. Според смъртния акт обаче смъртта е настъпила в частна болница в Дупница. Самият акт пък е издаден от община Дупница, вместо от Сапарева баня. 

Сутринта служителката от ЕСГРАОН в община Дупница, издала смъртния акт, съобщи, че съобщението за смъртта на Христов, което са ѝ представили, било издадено от частната болница. В него пишело, че смъртта е настъпила в болничното заведение на 3 юни в 8 ч. сутринта. Самият д-р Лефтеров обаче казва пред БНР, че Христов е починал в дома си около 22 ч. предната нощ, а до него са били само съпругата и децата му.

В същото време източници на OFFNews от болницата коментираха, че в този ден не са имали такъв пациент.

От Областната дирекция на МВР в Кюстендил пък съобщиха в информационния си бюлетин, че полицията е получила сигнал за кончината на Христов в събота следобед. Тогава служители в районното управление в Дупница били сигнализирани, че в дома си в Ресилово е починал 53-годишен мъж, обявен за международно издирване и има издаден червен бюлетин

Служителите са установили, че има издадено съобщение за смърт от лекар от дупнишка болница, издаден е и смъртен акт.

"Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, извършени са множество процесуални действия, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница. Случаят е докладван на прокурор от ОП – Кюстендил. В хода на работата са изпълнени и дадените указания от наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава", съобщават от полицията в Кюстендил.

Появиха се и слухове, че тялото е открито от полицаите в Гробищния парк в Дупница в събота вечерта. Именно оттам го взели спешните медици за аутопсия. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки, свързани Ангел Христов. Първата проверка е за това как Христов е влязъл у нас, след като срещу него има вляза в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция.

Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово, предаде в. "Сега". 

Междувременно прокуратурата е образувала две дела - за причините за смъртта и за подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване.

Второто разследване трябва да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това. Проверките се извършват в Дупница и Ресилово, в Дупница се претърсват четири адреса.

Сигналът е получен за починал човек, а не за човек, на който му е прилошало. Кметът на Ресилово Мариана Доцина изрази пред Нова тв съмнение за това къде точно е настъпила смъртта на Христов, тъй като тя самата не е подписвала смъртен акт.

"След като не са ме потърсили, за да издам документа, значи вероятно не е настъпила смъртта тук. Където е настъпила смъртта, там се издава смъртният акт. Той се издава по място на събитието, а не по постоянен адрес", коментира тя.

По думите на Доцина тя никога не е виждала двамата мъже и дори е възможно да не ги познае.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

6

Того

06.06 2023 в 05:21

Тази работа с Галев е като партизанстването на Тодор Живков - той се криел, но полицията не го търсела.

22547

5

dolivo

05.06 2023 в 19:46

да, дали е той

дали е отровен, а не инфаркт

в болница ли е починал, и са го изхвърлили, за да не закъсат персонала

влязъл как в Бг, или дали е излизал изобщо

Я разберем, я не, ние обикновените хора

1000

4

PaulPierce

05.06 2023 в 19:07

Частната болница са го приели неофициално, понеже са знаели кой е и сега няма как да кажат, че е починал при тях

705

3

avitohol

05.06 2023 в 17:36

Дано се сетят да направят и ДНК тест ,че току виж се оказало някой го умрели за да изтрият бюлетината.

850

2

pr07ecH70r

05.06 2023 в 17:30

Разбира се, огроооомен чадър и от МВР и от проКУРатурата. Ние всички си ги знаем тия неща, ама никой нищо не казва, нали не е у неговата къща. Много още от тия има и си живейкат животеца в палатите и само Господ ги трепе, ама твърде късно за съжаление. Тоя издрислек "Галев" малко му е инфаркта!

615

1

Уисъл блоър

05.06 2023 в 16:38

Maле, мале... Тая полиция не си знае и собственото име...