Министър Демерджиев: Трупът е на Ангел Христов, няма информация кога и как е влязъл в България

Никой не уведомил полицията нито при издаването на съобщение за смърт, нито при подписването на смъртния акт

OFFNews 04 юни 2023 в 16:06 5296 2

Снимка Архив

След загадъчната смърт на Ангел Христов (вдясно), полицията проверява дали и "другият брат", Пламен Галев (вляво), не е в страната.

Засега единствената сигурна информация, която имаме потвърдена, е, че това е трупът на Ангел Христов. А кога и как е влязъл, няма категорична информация, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в к.к. "Албена".

Министърът посочи още, че близките на Христов дават противоречиви сведения за това кога и как е влязъл на територията на страната.

Демерджиев допълни, че проверяват всички възможности. „Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап, така че за нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта“.

Утре ще бъде аутопсията на тялото на Ангел Христов, като вече са му направени някои изследвания. Министър Демерджиев е разпоредил да се провери има ли някакво въздействие, довело до смъртта на Христов.

Демерджиев отрече имотът, където е пребивавал починалият, да е бил конфискуван от държавата. „Полагаме в момента усилия да видим дали на територията на страната се намира и другият т. нар. брат Галев - Пламен Галев, така че всичко необходимо се прави в тази посока“, каза министърът.

Ангел Христов не е влязъл в страната с документ за собствената си самоличност.

Министър Демерджиев коментира също, че има издаден смъртен акт на лицето и ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания. Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта. Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди.

Министър Демерджиев каза още, че към момента няма данни за насилствена смърт.

Демерджиев е в к.к. "Албена", за да отличи лауреатите на Националното състезание "Млад огнеборец".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Математика

04.06 2023 в 16:50

Оставка, незабавна и немедлена оставка. Издирван от Интерпол престъпник осъден на няколко инстанции се разхожда свободно и си живее в имот който е трябвало преди години да бъде конфискувано от държавата. А нашият герой си се плацика на ол-инклузив в Албена и нищо не знае...

705

1

Деспин Митрев

04.06 2023 в 16:26

То комай само полицията и прокуратурата и съда не знаеха, че братята са си в Дупница и си движат бизнеса. Аз не повярвах тогава, ама очевидно много съм вЕрвал на "властите"(подставени палячовци).