Валери Симеонов: Няма да допуснем диво къмпингуване, а само на определени места

Вицепремиерът по демографията ще връща българите от Молдова и Украйна и ще им купува къщи в селата

OFFNews 12 май 2017 в 12:13 16515 12

Места за къмпингуване трябва да има на точно определени и регламентирани парцели - категоричен беше вицепремиерът Валери Симеонов от Обединени патриоти, който в новия кабинет е поел и ресор Туризъм.

"Ние не подкрепяме дивото къмпингуване, след което остават камари с боклуци. А зелените имат непоследователно поведение по отношение на това – казват да запазим чистата природа, а си издействаха три плажа, най-красивите места от Черноморието ни, където да къмпингуват без ограничение", обясни Валери Симеонов пред БНТ. Той беше категоричен, че това повече няма да се допусне при това управление. "Ще се къмпингува само на определи места с ток, вода и канализация. Не е допустимо всеки да си опъва палатката, където му падне", каза Симеонов. 

После Симеонов коментира и настоящия туристически сезон. „Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки в черноморските курорти, каза още Валери Симеонов. Той добави, че големите ни черноморски курорти са се превърнали в "чаршаф пазари" заради бараки пред луксозните хотели, които саботират воденето на един по-приходоносен туризъм.

"Поел съм ангажимент, този път ще има действия. Следващата седмица ще има шоу, яко събаряне на бараки в Слънчев бряг. Този път ще бъда безкомпромисен и не ме интересува кой откъде идва ", каза Симеонов и уточни, че става дума за плажната ивица, която е държавна.

Новият вицепремиер заяви, че с шефката на НАП Галя Димитрова е обсъдено апарт хотелите, които не плащат патентен данък, да се събират такси от тях, тъй като представляват огромен дял от сивата икономика.

Симеонов коментира още, че предлага да се създаде и нова нормативна уредба за отдаване на плажовете на концесия, тъй като и сега се знае, че големите плажове се отдават на групировки, включително и на ВИС. "Държавата трябва да влезе в това и да се спазва процедурата за отдаване на плажовете на концесия. Сега концесионерите нарушават изискванията за заведенията по плажа - трябва да има само кафе и пакетирани изделия, а има и кебапчета и какво ли не", каза Симеонов. 

Валери Симеонов коментира и ресора, по който стана вицепремиер - демографската криза. 

"Отсега мога да ви дам едно стратегическо решаване на демографската криза, което да стане чрез ограничаване на младежката имиграция, насърчаване на раждаемостта на отговорни родители, включително с изцяло поемане от държавата на инвитрото, както и отваряне на България, за да дойдат всички българи от близките републики на Съветския съюз", обясни Симеонов. Вицепремиерът обясни как ще ограничава младежката имиграция - чрез държавна стипендия за образование не само в България, а в Западна Европа срещу това после да се върнат на работа в България. Друга стъпка е на младите да се дават безлихвени кредити с дълъг срок на връщане. 

"Голям потенциал българи има в чужбина. В Украйна и Молдова живеят 400 хиляди българи. Гърция си отвори границите, за всички, които имат гръцки имена и така си реши демографската криза. При нас процедурата е усложнена по доказване на гражданството. А всички тези сънародници могат да намерят тук дом. По селата се продаварт на безценица здрави къщи за по 5-6 хиляди лева и те може да им се предоставят", обясни още Валери Симеонов как ще връща българите у дома. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

10

Black Hex

12.05 2017 в 14:45

Много мога да кажа по въпросите на българското земеделие. Най-вече за мръсните му тайни. Но никой не се интересува от това.
Като изключим минната промишленост, където играта е между глобални структури в България през 10 години ЕС-членство най-много се е крало в два сектора - енергетика и земеделие.

10538

9

Black Hex

12.05 2017 в 14:42

За сравнение ще посоча само, че преди 1944г едрите собственици на чифлици са притежавали по 40-50-60 до 80хил. дка земя. Най-мастите са имали по 100-120 хил. дка, за които Буров казва: "Това при добри години носеше торби със злато".
Сега има земеделски "олигарски" с над половин милион дка земи. А има и 2-3 с повече.
Не само да се намалят, а трябва да се премахнат субсидиите за всеки с над 500 декара земи! И трябва да се въведе горен праг на собствеността и управлението върху земи.
За да има поне мъничко светлина в тунела и да се престраши някой да се върне и да се занимава със земеделие.

10538

8

Black Hex

12.05 2017 в 14:38

Гледам много хора се тревожат за "хората по селата".
Да ви светна как стоят нещата там.
В България към настоящия момент 14 юридически лица притежават около 41-43% от всичката обработваема земя. Ще кажете, че е многои не са верни данните. Аз няма да ви опонирам, който желае да провери сам.
Структурата на земеделското производство на 75% от обработваемите площи е пшеница, царевица, ечемик, рапица, слънчоглед, съвсем малко боб, никаква леща и навлизащатата всемогъща соя.
)))))

С други думи хората по селата отдавна нямат поминък, защото доведени до просешка тояга и прокудени по далечна чужбина изпопродадоха наследствената си земя и сега нямат почти нищо. И е така не от днес или вчера.
България беше определена, трансфопрмирана и стана първата европейска страна с латиноамерикански тип земеделие - свръхуедрено и мафиотизирано. А субсидиите се превърнаха в златен дъжд за едрите собственици.

15914

5

поп Дръвчо

12.05 2017 в 13:56

Дай им на "патриотите" да забраняват.

17156

4

aviatora

12.05 2017 в 13:33

Гей-порното се развихри!!!