BiT спира всички предавания от днес, остават само новините

Мая Младенова 09 февруари 2018 в 13:15 26785 8

Всички предавания на BiT са спрени от днес. В ефир остават само новините на телевизията, а между тях се излъчват записи на стари предавания.

Решението е на новото ръководство на медията, което срещна за пръв път с екипа малко преди обяд. По време на разговора станало ясно, че ръководството харесва само новинарската част от програмата и затова засега остава само тя.

Предаването "Просто Диков" също пада от ефир. Засега въпросът за оставането на Сашо Диков в медията стои отворен. Следващата седмица предстоят преговори с него, научи OFFNews. Освен водещ на обзорно предаване, Диков досега бе и програмен директор на BiT.

Вчера бе официално съобщено, че телевизията е продадена от създателите си - братята Павел и Румен Вълневи, на нов инвеститор. Неговото име не бе посочено в съобщението за смяната на собствеността, но според различни източници това е телевизионният продуцент Мирослав Янев.

OFFNews се свърза с него и той потвърди новината, като каза, че повече информация ще даде по-късно през деня.

Новината за спрените предавания изненада екипа на BiT. Само до преди няколко часа никой от журналистите не подозираше толкова рязък обрат.

Тази сутрин журналистката Полина Паунова, която води по BiT със Силвия Великова предаването „Хайд парк“, обяви във фейсбук профила си, че ще има предаване тази събота, а при пръв опит за цензура би напуснала. „Хайд парк“ е едно от предаванията, които могат да се определят като лакмусови по отношение на натиска върху съдържанието. Малко по-късно Полина Паунова съобщи, че в общ час с нея и Силвия Великова новият собственик ги информирал, че предаванията се спират до второ нареждане.

Николай Марков – бивш служител на НСО - пък съобщи, че в 11 ч е трябвало да гостува заедно с адвокат Марин Марковски в предаване на медията. Вместо да бъде поканен в студиото, той станал свидетел на следната картинка:

На влизане на паркинга на телевизията с автомобила ми в 10.45 часа, бях засечен от кортеж луксозни возила, управлявани от здрави гологлави интелигенти, които охраняваха новия собственик. С влизането си в телевизията беше издадена светкавична заповед за прекратяване на всички предавания освен новините. Настана хаос и объркване, който съм преживял и в ТВ7, лично. Видимо, теорията на жеста не е позната на тъмните балкански субекти!

Така стоят нещата в почти европейската ни държава,свободата на словото, независимите медии и никак независимите от властта новоназначени олигарси...

Телевизият BiT бе създадена през 2014 г. от братята Вълеви. Двамата предприемачи са емигранти в САЩ, където имат бизнес в транспортния сектор. Преди години решават на създават телевизия за емигрантите ни. Професионален двигател на медията при създаването ѝ е Нери Терзиева, а в нюзрума като кореспондент в САЩ е привлечена Ралица Василева, която дълги години бе новинар в CNN International.

Телевизията претърпя няколко трансформации – Нери Терзиева се раздели с нея, профилът бе променен на новинарско-развлекателен, а като програмен директор бе привлечен Сашо Диков. От месеци се говори, че предстои телевизията да бъде продадена, а за кандидат-купувачи се спрягаха „обичайните заподозрени“. Засега в Търговския регистър новият собственик не е отразен.

За Мирослав Янев е известно, че от години се занимава в продуцентска дейност. Работил е за популярни тв предавания на bTV, Нова, Tv7 и др. Снимал е сериали, клипове и филми.

Янев оглавяване продуцентската компания MediaPro Entertainment (част от СМЕ - собственикът на bTV). Към момента тя няма дейност, а преди години правеше вътрешните продукции на bTV. Нейни са сериалите "Домашен арест", "Къде е Маги?", "Кантора Митрани" (TV7). Компанията е работила и по реализацията на “Lord of the Chefs”, „Гласът на България”, “Шоуто на Слави”, “Комиците”, Нека говорят … с Росен Петров”, “Модерно”, “Survivor” 1,2,3,4, “Music Idol” 1,2,3, “Dancing Stars” 1, 2, “Размяна на съпруги”, телевизионният сериал „Тя и той” и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

4

MeduimShark

09.02 2018 в 17:25

В Чикаго имаше само една истинска народна медия за българите. Радиопрограма АЛЕКО от 1995 до 2000. После тя стана ТВпрограма АЛЕКО от 2000 до 2005. Те и двете бяха безплатни за българите, защото се излъчваха по ефир и всеки можеше да ги хване със стайна антена. Това бяха времената когато интернета беше слаб и единствената възможност да се чуе и види нещо от България бяха тези програми. Правеше ги един единствен човек, Стефан Димитров, със свои средства, за собствено удоволствие и в името на българщината. Когато програмите започваха, в Чикаго, голяма част от щата Илинойс, а и от близките зони на шатите Индиана и Уисконсин, всички българи оставяха всичко друго и заставаха пред радиото или телевизора. Със салатката и ракийката разбира се. 50000 хиляди души без изключение! Попиваха жадно с очи и уши всичко! По това време Сашо Диков още беше скиор и не вдяваше от нищо. Нери Терзиева винаги е била куха лейка, а и БНР и БНТ изобшо не разбираха от компютри, дори персонални.

8000

2

Titi Titora

09.02 2018 в 15:16

Жалко! Ликвидираха една от малкото останали телевизии, които в няколко предавания ни казваха истината за управляващите и т.н."политици". Става страшно, защото досега кретахме с фалшивата демокрация, която имахме у нас, но сега всичко е под контрол. Мисля, че това е началото за появаване на диктатура.

10952

1

Мойри

09.02 2018 в 14:50

Честито...
...на праволинейните.