Васил Чобанов стана шеф на "Хоризонт"

OFFNews 16 май 2014 в 18:15 27582 7

Снимка aip-bg.org

Васил Чобанов

Комисията за избор на директор на програма „Хоризонт“ на БНР класира на първо място Васил Чобанов.

За пръв път шефът на най-слушаната радиопрограма у нас се избира не директно от главния директор на радиото, а от назначена от него комисия, в която влизат и външни експерти, между които представители на другите две държавни медии - националната телевизия и Българската телеграфна агенция.

След първото си заседание комисията допусна до втория етап на конкурса Емилия Антова, Чавдар Стефанов, Орлин Джелепов, Светослав Костов и Васил Чобанов.

Комисията класира на първо място Васил Чобанов с аргументите, че „формулираните от него приоритети за утвърждаване на програма „Хоризонт“ като информационен лидер, за засилване на обществената мисия на програмата и за развитието й като мултимедийна платформа, отговарят в най-голяма степен на предизвикателствата пред модерните обществени медии“.

Чобанов е представил пред комисията и своите конкретни планове и управленски намерения за развитието на програма „Хоризонт“, уточнява bnr.bg.

Васил Чобанов е завършил право в Софийския университет. Освен в БНР е работил и в Радио „Свободна Европа“. Бил е парламентарен секретар на Министерство на правосъдието и главен експерт в дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ на парламента. До момента заема длъжността главен експерт „Протокол и международна дейност“ във Върховния административен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!