Google News Showcase стартира днес в България

OFFNews 24 януари 2024 в 11:46 5779 0

Партньори

Снимка Скрийншот

Партньори на Google News Showcase у нас

Днес Google обявява старта на Google News Showcase в България. Компанията описва услугата като "курирано онлайн преживяване и програма за лицензиране на новини".

Google News Showcase  предлага панели с новини от партньори в България, сред които е и OFFNews. Те се разпространяват в Google News за Android, iOS и в мрежата, както и в Discover за iOS и Android.

Участващите издатели в България ще създадат News Showcase панели, които предоставят повече начини на читателите да се ангажират с новините и ги насочват към пълните статии на уебсайтовете на новинарските издания. Това позволява на издателите да задълбочат отношенията си с читателите и им дава по-пряк контрол върху представянето и брандинга.

Сред медийните издатели, които се включиха в Google News Showcase в България, са 24 Chasa Group, BTV Media Group, Българско национално радио, DIR.bg, Economedia, Investor Media Group, Mediapool, Nova Broadcasting Group, Offnews, Rezon Media Group, Sportal Media Group и Web Media Group, съобщават от Google.

Издателите на News Showcase могат да изберат да добавят функция, при която Google плаща за достъпа на читателите до ограничено количество от тяхното платено съдържание. Това осигурява на читателите достъп до повече статии на дадено издание, отколкото биха могли да видят иначе, като ги насърчава да научат повече за изданието - и евентуално да се абонират.

В световен мащаб Google има сключени договори за News Showcase с над 2500 издания. Продуктът функционира в 24 държави, сред които САЩ, Франция, Испания, Полша, Словакия, Германия, Ирландия, Португалия, Обединеното кралство, Италия, Австрия, Румъния и Словения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки