Солените санкции на пътя започнаха: Полицията в Бургас отне 8 автомобила само за ден (обновена)

Мая Младенова 21 август 2023 в 11:04 8149 2

Полиция

Снимка Архив

Не карайте след употреба на алкохол и наркотици

Промените в НК, които предвиждат изземане на автомобилите от шофьори, хванати да шофират след употреба на алкохол или наркотик, вече работят под пълна пара.

Само за ден в Бургаска област полицията е отнела осем автомобила, сред които джип БМВ X 5, става ясно от днешната сводка на МВР.

От полицията описват подробно случаите, завършили с изземане:

На 18.08.т.г. около 00.40 ч. на бургаската улица «Ал.Г.Коджакафалията» е  спрян за проверка лек автомобил «БМВ Х 5», с варненска регистрация, управляван от 24-годишен бургазлия. Тестът показал, че е употребил амфетамини. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. 

На 18.08.т.г. около 03.38 ч. в град Средец полицаи спрели за проверка л.а. «Мазда 323 F», с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен мъж от Средец, като установили, че той шофирал след употреба на алкохол с концентрация 1,58 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 18.08.т.г. около 09.30 ч. в с. Лозенец, общ. Царево, е спрян за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с хасковска регистрация, управляван от 25-годишен мъж от Димитровград. Оказало се, че шофьорът е с карал с 2,34 промила алкохол в кръвта. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът – иззет. 

На 19.08.т.г. около 08.05 ч. на пътя с. Аспарухово – с. Смолник, общ. Каронбат, км. 21+800 м., служители от Районно управление – Карнобат оказали съдействие на служители от «Гранична полиция», които спрели за проверка л.а. «Киа Карнивал», със софийска регистрация, управляван от 24-годишен неправоспособен водач от София. Тестът му бил положителен за канабис. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. 

На 20.08.т.г. около 06.02 ч. в района на горски път край бар «Уейк ъп» край с. Варвара, общ. Царево, е спрян за проверка л.а. «Фолксваген Пасат», със софийска регистрация, управляван от 30-годишен софиянец. Той шофирал след употреба на алкохол с концентрация 2,21 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. 

На 20.08.т.г. около 09.36 ч. служители от Районно управление - Сунгурларе спрели за проверка лек автомобил, управляван от 51-годишен мъж от сунгурларското село Садово, като установили, че той шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1,52 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 20.08.т.г. около 18.05 ч. в района до хотел «Шипка» - ММЦ Приморско служители от Районно управление – Приморско подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил «Рено Меган Сценик», с бургаска регистрация, идващ от с. Писменово, чийто водач не спрял, а ускорил скоростта си. Автомобилът е спрян до футболното игрище на ММЦ – Приморско. Зад волана била 37-годишна жена от Приморско, чиято шофьорска книжка е отнета по административен ред. Водачката е тествана за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 2,96 промила. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. 

На 20.08.т.г. около 22.10 ч. в района на КПП – Пода водачът на л.а. «Шкода Фабия», с бургаска регистрация, не спрял на подаден сигнал със стоп-палка и продължал движението си в посока Бургас. Автомобилът е спрян до бензиностанция «B-oil» на ул. «Струга». Водачът е 55-годишен мъж от Казанлък. Дрегерът отчел - 2,87 промила. Водачът е задържан със заповед за задържане, а автомобилът е иззет по надлежния ред.

За отнет автомобил съобщава и полицията във Видин. 24-годишна водачка на лек автомобил „БМВ“ с видинска регистрация, лична собственост, била спряна за проверка. При тестване дала положителна проба за амфетамин. Жената дала и проби за медицинско изследване. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство, а автомобилът е иззет.

В други областни дирекции на МВР обаче съобщават за по-леки засега мерки. Така например полицаи в Благоевградско са спрели шофьор на камион, чешки гражданин, с високо съдържание на алкохол в кръвта – 2,21 промила. Той е влязъл в България от Гърция. Съобщава се, че е образувано досъдебно производство.

Задържани са и двама водачи, в Петрич и Благоевград, но не се съобщава за отнемане на коли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

2

Владè

21.08 2023 в 11:59

А,който е пил апче за глáва ,на което апче една от биоактивните промени е в пъти по-силна и еднаква с един метаболит на хероина, ше го ловат ли другарите от власта или ше го пускат,ставайки дума за наш,другарски партиен продукт?
Уточнявам : апчето го прави и продава суперизвесна партийна фирма на проверени другари.
Ше им пропадне бизмисот с тоя закон на партийните фирми.
Значи лострацията започна.

12021

1

bls

21.08 2023 в 11:45

Ще чакам с интерес съдебна практика по делата, които собствениците ще заведат за отнемането на автомобилите без влязло в сила решение (освен ако не са ги предали доброволно)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика