Серията Galaxy S24 впечатлява с иновации за всеки

Павлин Луканов 31 януари 2024 в 09:03 27477 0

Samsung Galaxy S24

Снимка Samsung

Серията Samsung Galaxy S24

По-рано през месеца Samsung представи първата си продуктова премиера за годината. Събитието Galaxy Unpacked, което се състоя на живо в Сан Хосе, щата Калифорния беше сцена за анонса на новата флагманска серия смартфони Galaxy S24. Тази година основният акцент пада върху иновациите с изкуствен интелект, които са част от концепцията Galaxy AI.

Хардуерни подобрения

Традиционно, Samsung надгражда своите устройства всяка година с редица нововъведения, а това се наблюдава и сега. Отново са налични три модела, Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra, предлагайки избор според индивидуалните изисквания на всеки. Всички те залагат на екрани с адаптивна честота на опресняване от 1 до 120 херца за плавна картина и по-ниска консумация на енергия. Освен това, яркостта достига до впечатляващите 2600 нита за отлична видимост, където и да сте.

Galaxy S24 има 6.2-инчов екран, при Galaxy S24+ дисплеят е с диагонал 6.7 инча, а Galaxy S24 Ultra включва впечатляващия 6,8-инчов панел, който вече е и изцяло плосък. Най-големият модел от серията е с новото защитно покритие Corning Gorilla Armor, което предлага по-висока издръжливост срещу надрасквания и намалява отблясъците с до 75%. Този модел отново идва със стилус S Pen за повишаване на продуктивността.

За безпроблемната производителност във всякакви ситуации се разчита на най-добрите процесори за устройства с Android. Galaxy S24 Ultra залага на специално разработения Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform за Galaxy, а другите два модела идват с новия Exynos 2400. Всички модели разполагат с още по-ефективна технология за охлаждане, включваща по-голяма изпарителна камера. Така можете да играете продължително на мобилни игри, без устройството да прегрява.

Има еволюция и при камерите, като Galaxy S24 Ultra разполага с Quad Tele System с нов обектив с 5-кратно оптично приближение към 50MP сензор, улавящ с 60% повече светлина. Наличен е също така 10MP сензор с 3-кратен зуум, както и 200MP главен сензор. Комбинацията е завършена от 12MP сензор с ултраширокоъгълен обектив за заснемане на обширни сцени. Останалите два модела разчитат на 50-мегапикселови главни сензори.

Също така отбелязваме, че Galaxy S24 Ultra е първият телефон на компанията с титанова рамка, която предлага по-добра издръжливост. Моделът има и по-тънък корпус от този на предшественика си, което улеснява работата с него. Той се предлага в няколко титанови цветови варианта: сив, черен, лилав и жълт. Останалите два смартфона са с усъвършенстван дизайн One-mass, който е доста близък до предходното поколение. Galaxy S24+ и Galaxy S24 са налични в черен, сив, лилав и жълт цвят.

С отношение към природата

Samsung използва повече рециклирани материали в новите устройства и техните опаковки, което намалява негативното влияние върху околната среда. Заложено е на рециклирани пластмаса, стъкло, кобалт, редки полезни изкопаеми и алуминий за вътрешни и външни компоненти. При Galaxy S24 Ultra например има минимум 50% рециклиран кобалт за батерията, а във високоговорителите са вложени 100% рециклирани редки полезни изкопаеми.

Galaxy S24 е първата серия Galaxy S, разработена с рециклирана стомана и термопластичен полиуретан (TPU). Galaxy S24 Ultra включва минимум 40% рециклирана стомана при високоговорителите и поне 10% рециклиран преди потребление TPU в страничните бутони и бутона за звука. В допълнение, всяко устройство Galaxy S24 се предлага в опаковка, изработена от 100% рециклирана хартия.

Помислено е и за по-дългото използване на телефоните, като Samsung увеличава жизнения им цикъл, предлагайки 7 поколения при надгражданията на операционната система и 7 години при актуализации на сигурността. Така можете да използвате вашия телефон за по-продължителен период от време.

Galaxy AI – изкуствен интелект, подходящ за всеки

Стигаме и до решенията с изкуствен интелект Galaxy AI, които ще са от най-голяма помощ в ежедневието ви. Нека започнем с функцията Live Translate, която в момента поддържа 17 езика (засега без български, но списъкът предстои да се разширява). Тази функция ви позволява да получавате преводи по време на двупосочни гласови и текстови разговори в реално време. Така вече няма да трябва да се притеснявате, например, когато правите резервация в ресторант или уточнявате допълнителни детайли за запазване на хотелска стая.

От допълнителна помощ е функцията Interpreter за превод на разговори на живо, като разговорът се превежда незабавно в изглед с разделен екран, за да може всеки да чете това, което казва събеседникът му. Функцията работи дори без мобилни данни или Wi-Fi и със сигурност сваля езиковата бариера. Така съвсем лесно можете да попитате за насоки до място, което искате да разгледате или пък за съвети от местните хора, за обектите, които е добре да посетите.

Често не се съобразяваме с това как се изразяваме при писане на съобщения, а това понякога може да е от голямо значение. Сега функцията Chat Assist дава избор между различни начини на оформяне и изразяване, помагайки ви както с предложения за любезни съобщения до колеги, така и за по-впечатляващи текстове, достойни за постове всоциалните медии.

Една от най-големите и полезни новости, обаче, е под името Circle to Search with Google. Тя ни носи изцяло нов начин как търсим и намираме нещо онлайн. Чрез продължително натискане на бутона Home можете да ограждате в кръг, да поставяте акценти, да пишете или докосвате всяко нещо върху екрана на смартфон от серията Galaxy S24 и да получите полезни резултати, свързани с вашето търсене.

Така, например, ако харесате нещо в публикация в социалните мрежи или пък в някой клип в YouTube, можете лесно да научите повече за него и то без да излизате от съответното приложение. Разбира се, може да търсите и обекти, които снимате с камерата си, както и такива споделени в чат приложения.

Добавките с изкуствен интелект, обаче, не свършват до тук. От компанията са включили и ProVisual Engine, който помага за още по-добри изображения и лесна редакция на снимки. Тъй-като камерите на серията Galaxy S24 са сред най-добрите, очаквано ще използвате телефоните, за да правите много снимки и клипове.

След заснемане вече разполагате с възможност за лесно редактиране като изтриване, промяна на композицията и ремастериране на снимките. Edit Suggestion препоръчва перфектните промени за всяка снимка, като например премахване на отблясъци и нежелани обекти. Също така можете да добавяте портретен ефект и да оцветявате изображения. Ако пък сцената ви изглежда пуста, можете лесно да запълните фона чрез генеративен изкуствен интелект. С Galaxy AI възможностите можете също така да премествате обекти, които не са на мястото си.

Доста полезна добавка е вграждането на функции от камерите в приложения от трети страни като Instagram. Така снимките се показват и в по-високо от стандартното качество при споделяне. Все пак на всички ни се е случвало да заснемем страхотен кадър и в последствие той да се появи с доста по-ниско качество при споделяне.

Финални думи

Като заключение може да споделим, че новата серия Galaxy S24 впечатлява по всички основни параметри. Смартфоните са с висококачествен дизайн, включително с титановата добавка към Galaxy S24 Ultra. Освен това отчитаме и наличието на все повече компоненти с рециклирани материали, което е добре за планетата. Традиционно отчитаме и напредък в хардуерно отношение, както при производителността, така и при камерите.

На фона на това, още по-голям скок има в софтуерно отношение чрез добавянето на функционалности с изкуствен интелект. Galaxy AI подобрява потребителското изживяване в ежедневието на всеки. Налични са нови опции за лесно търсене, превод в реално време, помощ при изготвяне на съобщения възможности за креативно редактиране на изображения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!