Ревю - Huawei FreeBuds Pro 3 предоставят отличен звук и премахват околния шум

Павлин Луканов 01 ноември 2023 в 17:42 25176 0

Huawei FreeBuds Pro 3

Снимка Павлин Луканов

Huawei FreeBuds Pro 3

От няколко години сме свидетели на замяната на жичните слушалки с безжични, като такива предложения вече има във всички ценови класове. Разбира се препоръчително е да изберете по-качествен модел, който ще предложи висококачествен звук, но освен това качествени разговори, както и ефективно заглушаване на околния шум.

Именно тук отлично се вписва най-новото попълнение от сегмента с напълно безжични слушалки на Huawei. Става дума за FreeBuds Pro 3, които са достоен наследник на вече познатите ни FreeBuds Pro 2. Това разбира се е модел от високия клас, който има много добри параметри и ще е отличен избор ако искате да се насладите на любимите си песни, филми, сериали и игри.

Отново първото нещо, което грабва окото е дизайнът, а тук той вече ни е добре познат и подчертава високия клас на модела. Стеблата са къси, а горната част е ергономична за оптимално пасване в ухото. Има и силиконов накрайник (вече в четири размера) за удобно и сигурно позициониране в ушния канал. Както винаги, наличието на силиконови накрайници, които тук са от нов тип и не дразнят кожата, позволява по-доброто изолиране на околните звуци на чисто механично ниво. Освен това в приложението има опция за отчитане дали избраният размер на накрайници дава добри звукови резултати.

Тази година слушалките са още по-леки, което се постига чрез напредък в използваните компоненти. Те са достатъчно удобни дори за по-продължителна употреба. Има и кейс с елипсовидна форма, който служи за съхранение и зареждане на слушалките. Той е с леко променен дизайн със скосена поставка за слушалките за по-лесно изваждане, добре дошло подобрение. Слушалките са устойчиви на изпръскване с вода и прах (IP54), а това означава, че можете да ги използвате и по време на тренировка и дори при тичане в лек дъжд. Те се предлагат в три цвята, Ceramic White, Green и Silver Frost.

FreeBuds Pro 3 поддържат едновременна връзка с до две устройства - смартфон/таблет/компютър. Свързването отново става чрез Bluetooth, а за допълнителните настройки и информация се разчита на приложението Huawei AI Life с версии за iPhone и смартфоните с Android, включително устройствата на Huawei. Сдвояването е бързо и лесно през съответното меню на устройството.

Слушалките разполагат със сензори, които отчитат дали ги носите и при сваляне паузират възпроизвежданото съдържание, а при последващо поставяне го възобновяват. Така ако се разхождате и слушате музика, но ви се наложи да проведете кратък разговор с някой приятел, който сте срещнали случайно, просто сваляте едната слушалка и провеждате разговора си, а след това продължавате да слушате от там докъдето сте стигнали. Ако гледате филм на лаптопа, сваляте слушалките, за да си налеете питие или да отидете до тоалетната и пак се завръщате в същия момент.

Поддържа се и управление на някои функционалности, като пауза, следваща песен, отговор на обаждане, затваряне, сила на звука и др. чрез стискане и плъзгане по стеблата. Настройките за това се регулират през приложението. Така можете да сменяте песните и управлявате разговорите без да се налага да вземате телефона в ръка, а изцяло да разчитате на слушалките.

FreeBuds Pro 3 предлагат отличен звук чрез 11-милиметрови двойни говорители с четворно магнитна динамична намотка. Те позволяват постигането на изключително широк диапазон от 14Hz до 48Hz. Така звуковите детайли се пресъздават с високи нива на точност. Слушалките също така поддържат кодеци за висока резолюция LDAC и L2HC 2.0 с ограничаване на забавянето в сигнала и имат сертификации за Hi-Res безжичен звук и HWA.

Има обновен еквалайзер, който може да се регулира автоматично и адаптира според редица параметри в реално време. Това става в зависимост от нивата на звука, структурата на ухото и др. Така ще се насладите на любимите си парчета до най-малкия детайл. Независимо дали слушате най-новите поп хитове, рап парчета или дори класическа музика, ще получите възможно най-доброто. Слушалките възпроизвеждат точни ниски тонове, чисти вокали, ярки високи честоти, както и богати и добре оформени детайли.

Също типично за слушалките от висок клас е качеството на разговорите, което е впечатляващо. Слушалките изолират отлично гласа ви и го предават към отсрещната страна без шума около вас. Така можете да разговаряте безпроблемно, независимо какво се случва около вас. Оптималното прихващане на звука е възможно и чрез подобрения костно-проводим сензор. С наличието на това висококачествено пресъздаване на гласа няма да имате проблеми да говорите през слушалките и междувременно да правите други дейности.

Другото силно място на FreeBuds Pro 3 е по отношение на шумопотискането, което вече е трето поколение ANC 3.0. За целта се използват трите вградени във всяка слушалка микрофони, но и технология с изкуствен интелект. Комбинацията позволява ефективното изолиране от околните звуци в три подрежима на шумопотискането, които се избират в зависимост от необходимостта.

Дори в много шумни условия ще получите отлична изолация, включително в градския транспорт, но и ако почивате вкъщи и съседите правят ремонт. Наличен е и режим за пропускане на околния шум, за случаите, в който все пак трябва да сте наясно какво се случва около вас. Благодарение на специалния дизайн на слушалките е ограничен и шума от вятър.

Много важен аспект за всяка носима джаджа е издръжливостта на батериите. И тук FreeBuds Pro 3 се представят на висота. С един заряд на батериите на слушалките ще получите до 6.5 часа плейбек и до 31 часа с включената в кейса батерия, когато не използвате шумопотискане. При използване на шумопотискането показателите са съответно до 4.5/22 часа. И тук се поддържа жично и безжично зареждане, което дава по-голямо удобство.

FreeBuds Pro 3 вече са налични в България на препоръчителна цена от 399 лева. Този модел може да бъде вашият отличен спътник при слушане на музика, гледане на филми и гейминг забавления. Слушалките ще ви откъснат много ефективно от заобикалящите ви шумове, намалявайки напрежението и давайки ви възможност да се потопите в любимите си начинания. На фона на това ще говорите безпроблемно през тях, независимо колко шумно е около вас, и отсрещната страна ще ви чува отлично. Не на последно място, слушалките имат и батерии с голяма издръжливост, което ще е от полза ако сте на дълъг път например.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!