Границите между високия и достъпния клас се размиват със Samsung Galaxy A

Павлин Луканов 20 юни 2023 в 09:27 27133 0

Samsung Galaxy A54 5G

Снимка Samsung

Границите между високия и достъпния клас се размиват със Samsung Galaxy A

Макар смартфоните от висок клас да са най-впечатляващи със способностите си, често се оказва, че съвсем спокойно изборът ни може да е на по-достъпен модел. Става дума разбира се за телефони от средния клас, които в повечето случаи ни предоставят всичко, от което имаме нужда, що се отнася до съвременния смартфон.

През изминалите години границата по отношение на параметрите става все по-размита и дори ценово по-достъпни устройства включват мощни параметри. Това означава качествен екран, висока производителност, адекватна издръжливост на батерията и, разбира се, добра камера, която в повечето случаи е определяща при избора ни на нов смартфон.

Само най-важното

Един отличен пример за много способни устройства в достъпния клас е серията Galaxy A на Samsung, включително с най-новите си попълнения Galaxy A34 5G и Galaxy A54 5G, които, както е видимо, разполагат с 5G възможности за постигане на високи скорости на трансфер. Традиционно попълненията в тези линии са едни от най-популярните за Samsung, но в това няма нищо изненадващо. С тях от компанията постигат отлично съотношение между цена и параметри, предлагайки висока стойност на покупката.

Заложено е на големи екрани с висока честота на опресняване за плавна графика, има издръжливи батерии, оптимална за класа производителност, която ще ви помогне да се справяте с лекота със задачите си, както и впечатляващи за класа камери.

Забавления и работа, ръка за ръка

Един от основните елементи в съвременните смартфони е дисплеят, който, разбира се, е прозорец към забавленията, но и продуктивността. И двата нови модела имат качествени Super AMOLED екрани. При Galaxy A54 5G дисплеят е 6.4-инчов, а при Galaxy A34 5G, 6.6-инчов. Те са с висока честота на опресняване (до 120 херца), а това означава, че независимо дали играете игри, гледате филми, скролирате или работите с различни програми, картината е плавна и ясна, без каквито и да е насичания.

Много важна е и високата пикова яркост (до 1000 нита), която в комбинация с технологията Vision Booster, прави картината кристална, дори когато навън е слънчево и светлината пада директно върху екрана. Можете, например, да провеждате видео-разговор през Google Meet, докато седите на терасата, и въпреки това да виждате ясно събеседниците си и техните презентации. Дисплеите са защитени и с покритие Corning Gorilla Glass 5, което означава, че няма да се притеснявате от издрасквания и дори от някои леки изпускания при ежедневните си занимания.

Телефоните са достатъчно мощни, за да се справят с почти всичко, с което ще ги натоварите. Работете безпроблемно с офис документи, браузвайте бързо през множество страници, играйте на високи обороти и стриймвайте филми и сериали. Тук е моментът да споменем, че ще получите 100GB място за съхранение в облака с Microsoft 365 Basic за шест месеца плюс защитен имейл без реклами и достъп до поддръжка от Microsoft.. Така ще синхронизирате работните и личните си файлове безпроблемно в облака.

Вече засегнахме темата за това, че моделите от среден клас са още по-добър избор, а допълнителна точка в това отношение е и софтуерната поддръжка на Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G. Samsung гарантира до четири поколения обновления на операционната система и пет години актуализации на сигурността. Така можете да сте сигурни, че телефонът ще е актуален и защитен за дълги години напред.

Всичко изброено дотук обаче би било безполезно без надеждна издръжливост на батерията. Моделите очаквано не разочароват с наличието на батерии с капацитет 5000 mAh, които ще ви предложат заряд за до два дни, което е наистина впечатляващо. Така няма да се притеснявате дали ще имате енергия да догледате любим филм, да отговорите на всички мейли, слушате музика или да споделяте току що заснетите снимки и клипове в социалните мрежи.

Камери, които вдъхновяват

Камерите на Samsung Galaxy A54 5G

Споменавайки споделянето на снимки и клипове, преминаваме и към отличителните черти при съвременните смартфони, а именно камерите. И тук няма да останете разочаровани ако изберете Galaxy A34 5G или Galaxy A54 5G. Това е така, тъй като те имат много способни камери, включително с оптична стабилизация за съответно 48MP и 50MP главни сензори. Това означава, че получавате висококачествени, детайлни и ясни снимки и клипове.

Технологията за стабилизация помага за премахване на размазването и трептенето, давайки лесна опция за снимане и на движещи се обекти, включително за любимите ни кадри с животни. И двата телефона разполагат със сензори с ултраширокоъгълни обективи, за да можете да хванете любимите си обширни пейзажни сцени, както и с макро обективи за детайлни кадри на насекоми, растения и т.н.
Разбира се много важна е способността за снимане на тъмно, като Galaxy A34 5G и Galaxy A54 5G разполагат с доста ефективен нощен режим. Така дори през нощта ще можете да хванете важните за вас моменти. Понякога фотографското вдъхновение ни сполетява именно през нощта, като с новите модели няма да го изпуснете.

Камерите на Samsung Galaxy A34 5G

Заслужава си да отбележим и функцията Fun Mode, която интегрира AR Lenses на Snapchat в приложение за камера на серията Galaxy A. С нея ще имате ново поле за изява на креативността си с тези забавни опции за добавена реалност. За първи път в серията Galaxy A е налична и опция за бързо и удобно премахване на нежеланите сенки и отражения от снимките ви чрез подобрените инструменти за редактиране. Нещо не ви харесва с последната ви снимка? Няма проблеми. Чрез вградената опция за редактиране можете бързо да постигнете желаната визия.

Няма как да пропуснем и наличието на 32MP селфи камера при Galaxy A54 5G. Това означава, че можете да разчитате на перфектни селфита в различни условия. Определено добра черта за тези от вас, които обичат да се снимат и да споделят кадрите с близки и приятели. По отношение на продуктивността, обаче, това помага и за провеждане на видеоразговори с високо качество, така че край на размазаната картина. Наслаждавайте се!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика