Всички освен ДПС и ''Български възход'' отказаха да преговарят с Плевнелиев и Паси

Ружа Райчева 18 октомври 2022 в 12:38 5403 3

Росен Плевнелиев и Соломон Паси си правят общо селфи

Снимка Фейсбук

Росен Плевнелиев и Соломон Паси си правят общо селфи

Контактната група, излъчена от ГЕРБ, е на път да се провали в опитите си да води преговори за съставяне на редовно правителство. В крайна смекта единствените, които ще участват в срещите, са ДПС и "Български възход".

Идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов беше да намери партньори за коалиция с помощта на бившия президент Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси като парламентьори.

След като вчера от преговорите се отказаха "Продължаваме промяната" и "Демократична България", днес това обяви и БСП. Бившият министър на туризма Христо Проданов заяви, че не е ясно коя политическа представляват Плевнелиев и Паси и че в такава ситуация няма нужда от медиатори, а от преки разговори.

По начало контактната група не планираше да се среща с "Възраждане". От парламентарно представените сили остават само ДПС и "Български възход". Техните мандати, събрани с тези на ГЕРБ, не са достатъчни, за постигането на минималното мнозинство от 121 депутати в 48-ото Народно събрание, от което следва, че мисията на Плевнелиев и Паси за съставяне на редовно правителство вероятно е обречена на провал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

2

borisboris

18.10 2022 в 13:42

Трите П - та. Паси, Плевнелиев и още едно дето с П почва.

14469

1

случайно прочетох

18.10 2022 в 12:58

и ГЕРБ ли? :–)))))))))))))))))))