БСП отказват да се срещнат с Плевнелиев и Паси, питат коя партия представляват

Ружа Райчева 18 октомври 2022 в 10:26 2090 4

Христо Проданов

Снимка БТА/Минко Чернев

Христо Проданов

Не възнамеряваме да се срещаме с г-н Плевнелиев и г-н Паси. Те коя политическа сила представляват? Няма нужда в тази ситуация от медиатори, а от преки разговори. Не мисля, че са се постигнали някакви резултати за тези 17 дни, заяви пред bTV бившият министър на туризма Христо Проданов от БСП.

Преговорите на т.нар. контактна група на ГЕРБ, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, трябва да започнат на 20 октомври, ден след конституирането на 48-ото Народно събрание, съобщиха вчера от офиса на президента Плевнелиев (2012-2017).

Днес Проданов обяви, че БСП ще търсят разговори и съгласие по важните теми, които за тях са справянето с кризите и превеждането на България през зимата. Той очаква, че консултациите при президента Румен Радев ще започнат още следващата седмица.

Христо Проданов каза още, че предложението за кандидатура за председател на парламента от БСП ще бъде излъчена днес в 17 часа. Според бившия министър на туризма новият председател на парламента трябва да е хладнокръвен и опитен, така че да може "да владее пленарната зала" и да въдворява ред.

"В последните три Народни събрания видяхме, че парламентите изобщо не работят ефективно. Голяма роля в това парламентът да бъде ефективен и да работи за разрешаване на проблемите на хората, е ролята на председателя", заяви Проданов.

Основните претенденти за поста председател на парламента вече са известни - бившият транспортен министър Росен Желязков е кандидатурата на ГЕРБ, а "Продължаваме промяната" отново залагат на Никола Минчев, който беше свален от председателския си пост в 47-ото НС с гласовете на ГЕРБ, "Има такъв народ", ДПС и "Възраждане".

Останалите парламентарно представени формации не са заявявали желание да издигат свои кандидати за председател на парламента. Единствено "Възраждане" се очаква да издигне адв. Петър Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

18.10 2022 в 12:02

ДПС, ГЕРБ и НДСВ представляват. Представляват и Русия съдейки по миналото им. Руски слуиги на мисия, а БСП го играят различни. Всичко е план подсилващ апатията в обществото. КГБ добре знаят как да контролират народ. Цяла Русия контролират с България ли няма да се справят.

14469

3

случайно прочетох

18.10 2022 в 11:37

Че, кой иска да говори с тия двамата?
 
X

Да помогнем на украинските деца!