Цветанов нападна Бъчварова - няма диалог в МВР

"Ако бях шеф на предизборния щаб на РБ, щях да си подам оставката след вота"

OFFNews 05 ноември 2015 в 08:40 7772 16

Има нарушена комуникация между ръководството на МВР и синдикатите, а докато няма диалог, не можем да постигнем необходимия ефект, заяви Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ и бивш вътрешен министър, пред Нова тв.

Така той избегна директния отговор на поставения въпрос - дирижирани ли са протестите, за да бъде постигната дестабилизация с цел предсрочни избори, резултатът от които да бъде още по-категорична победа за ГЕРБ, а коалиционни партньори и опозиция да бъдат още по-слаби или направо - извън властта.

Вместо да отговори на този въпрос, Цветанов заяви, че бил научил от медиите за промените в бюджета в частта за сектор "Сигурност" и че вътрешната комисия в парламента искала настоящият МВР шеф Румяна Бъчварова да отиде лично, за да им доклада какви мерки ще предложи, за да се постигне консенсус.

Цветанов настоя хората да уважават полицаите и се похвали колко много бил направил той като министър, как бил реформирал системата. Сектор "Сигурност" беше разрушен от Йовчев (бел. ред. Цветлин Йовчев - бивш вътрешен министър).

Той неколкократно подчерта, че полицейският протест бил спонтанен и помоли полицаите да не блокират незаконно улици, защото обществото не заслужавало това. 

След въпрос на водещата Ани Цолова Цветанов бе принуден да коментира и видимо преправените, вкючително в полза на ГЕРБ, изборни протоколи, публикувани от OFFNews. Той заяви, че не можел да коментира, защото нямал общо с този процес, че не можел да види манипулация и че във всяка изборна секция има представители на различни партии.

Бившият вицепремиер използва ефира и за поредната коалиционна престрелка между него и Реформаторския блок. Цветанов заяви, че е "признал" РБ за начина, по който правят избори в Добрич и Хасково. Според него Реформаторите са купували гласове с плащане на тока на циганските махали и са давали ваучери за лекарства. 

"Ако бях шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок, щях да си подам оставката след вота", заяви Цветанов.

Според него резултатът на по-малката партия в управлението е "прекалено слаб в сравнение с този на ГЕРБ". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews