Полицаи блокираха пътя за Кърджали, протести се организират в цялата страна

OFFNews 04 ноември 2015 в 09:27 4346 1

Полицаи блокираха пътя за Кърджали, протести се организират в цялата страна

Полицаи от РПУ – Мадан и ГПУ Рудозем в момента блокират движението на кръстовището на Черна на разклона за Кърджали, съобщава  „Фокус”, като се позовава на председателя на Синдикално дружество 47 при РУП – Смолян. Движението ще бъде спряно за около час. По-късно в 10.00 часа протест ще има пред сградата на Областна дирекция на МВР – Смолян. Като участие в него ще вземат служители, които в момента не са на работа. Узунов каза още, че до момента 22 служители на МВР от Смолянска област са подали оставки.

Служители от ОД на МВР-Видин ще се присъединят към протестите на колегите си от Враца, каза Емилиян Недялков, председател на синдикалната организация към ОД на МВР-Видин. „Ще се присъединим към колегите от Враца, тъй като те вече имат направена организация за тази вечер в 18.30 часа на международния път Е-79 след Враца по посока Мездра”, каза Недялков. Той коментира, че все още не знаят с колко коли ще пътуват, защото организацията се прави в движение и все повече техни колеги проявяват желание да се присъединят. Председателят на синдикалната организация на служителите на МВР във Видин каза, че съвместно с колегите им от съдебната система, от гранична полиция, от пожарна и полиция, готвят за неделя голям протест пред Народното събрание.

Служители на МВР организират синдикален протест – флашмоб във Варна на кръстовището на булевардите „Вл. Варненчик” и бул. „Република”, който ще се състои тази вечер от 18.00 до 19.00 часа, съобщи за "Фокус" Цветан Банков, член на Управителния съвет на Синдикален алианс Сигурност в МВР и председател на организацията във Варна.

Банков заяви още, че снощният протест, който доведе до блокада на Аспарухов мост във Варна, е бил спонтанен и самият той е бил изненадан. Действията на служителите са били в подражание на протестите на колегите в Пловдив и София. Към момента във Варна няма протести на служители на МВР и блокирани пътни участъци, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови