1000 полицаи на протест в Пловдив, блокади в цялата страна

OFFNews 03 ноември 2015 в 18:58 4634 11

1000 полицаи излязоха на спонтанен протест в Пловдив заради готвените промени за заплащането на обезщетенията на служителите на МВР. 

Само за няколко минути полицаите блокираха възловия бул. “6 септември” и кръстовището му с бул. „Цар Борис III Обединител”, съобщи "Фокус".

В протеста участие взеха полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели. В протеста се включи и директорът на ОДМВР-Пловдив Христо Разсолков.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Служителите на МВР се заканиха да протестират всеки ден от 12.00 до 13.00 часа пред дирекцията, ако промените бъдат приети. 

На спонтанен протест излязоха и полицаи в София. Те блокираха центъра на столицата в знак на протест срещу готвените промени. 

Протести бяха организирани и в други градове в страната. 

Протестиращи полицаи в Хасково затвориха магистралата и главния път Хасково – Димитровград. Около 100 излязоха на протест пред полицейското управление в града, а след това прерасна в автомобилно шествие.

На пътен възел Димитровград те спряха колите си и тръгнаха пеша към магистрала „Марица“, като я блокираха за 20 минути.

По информация на протестиращите в София служители на реда са затворили и няколко важни прохода - Шипка, Хаинбоаз и Маказа, както и граничните пунктове с Турция.

Около 50 полицаи излязоха на протест и в Бургас.

Около 200 полицаи блокираха едното платно на магистрала "Тракия" в посока София край пътен възел Гелеменово. Движението не е напълно блокирано, но се извършва само в едното платно. 

Полицаи блокираха движението в двете посоки на Аспаруховия мост във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!