Слави Трифонов: Няма да се коалирам с ГЕРБ и ДПС

OFFNews 05 август 2020 в 17:17 9644 4

Коалиция с ГЕРБ и с ДПС е невъзможна след избори за нов парламент, когато ще трябва да се състави ново правителство. Това е категоричното мнение на лидера на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, на когото социолозите от "Алфа Рисърч" отреждат трето място при избори сега.

Импровизираното интервю шоуменът дава в собственото си предаване по телевизия 7/8 на въпроси на "Дневник".

"Когато човек казва нещо, то трябва да е изпълнено със съдържание. Казвам неща, които ще се случват впоследствие, и това е въпрос само на доверие. Абсурдно е да се коалираме с ГЕРБ, това е абсурдно. Просто е невъзможно. Как си представяте след толкова години в публичното пространство - аз да ви кажа това и после да се се случи нещо обратно, обаче го виждаме много често", заявява Трифонов. Той допълва, че е "удовлетворил изкушенията си" и се самоцитира, че "властта, парите и славата" са за този, който обективно не ги ще. След което допълва, че "човек, който се вкопчва в тези дяволи, е ужасно уязвим".

Трифонов не отговаря директно на въпрос за коалиране с ДПС, а първо казва: "Аз съм против това статукво", и отново припомня всички важни искания от референдума, за които би се борил да се осъществят.

След това обяснява, че "ДПС стана нарицателно за нещо като престъпна корпорация, която събира в себе си много власт, възможности, пари, средства, влияние и т.н. и това, което прави, е да налага тези си намерения, използвайки много удобно линията турци - българи... Дори и аз да видя свестен, кадърен или ход от тяхна страна - как с тях да направя нещо, те са се самообрекли с това си поведение и този начин на мислене, на движение, на организация, на структура. Самообрекли са се на тази изолация".

Трифонов припомня, че Ахмед Доган е казал за обръчите от фирми в неговото предаване. И изяснява, че е невъзможна коалиция с тях, както и с ГЕРБ.

Любопитни са размислите на Слави Трифонов по въпроса за сътрудничество с БСП и Демократична България. "Всеки, който подкрепя нашите и референдум, и въпроси, и те са подкрепени от 2,5 млн. ясно изразили "да"... По тази причина всеки политически субект, който ясно подкрепи тези конкретни неща - той е добре дошъл да се свърши работа". Тв водещият напомня и колко важно е електронното гласуване и че ако два милиона в чужбина имат право на електронен вот, това ще промени цялата среда в България.

"Прагматичен съм", отговаря той на уточняващ въпрос в каква коалиция би участвал. Отговорът е: "Ще си свърша работата".

Мимоходом водещият споменава името на Христо Иванов, като напомня, че той е бил министър в правителството на Борисов, и казва: "Аз се мъча да се пазя от личната си и емоционална преценка и усещане за когото и да е било и действам така - има някаква работа, тя трябва да се свърши - кои са най-подходящите хора. Свършва се работа и аз изпитвам удовлетворение от свършената работа...Търсене на успеха чрез свършване на работа, ако ме разбирате."

Досега Слави Трифонов бе предпазлив по отношение на протестите. В интервюто обаче заявява: "Безусловна подкрепа към това, което се случва, и безусловна подкрепа към исканията на протестиращите, безусловна подкрепа към протеста като форма, която може да се смени правителството." 

След което добавя, че "по-добра форма от демокрацията не е намерена като начин на общуване между нас. Ние сме парламентарна република и когато хората решат да си сменят парламента - ще го сменят. Какво означава "ние сме избрани законно". Законно сте избрани и законно ще бъдете свалени... Парламентаризмът е изпразнен от съдържание. Има един министър-председател, който си прави каквото си иска, и всякакви хора ходят и му се мазнят".

Колкото до оставката на главния прокурор Иван Гешев и трябва ли той да я подаде, Слави Трифонов отговаря: "Да, то е повече от ясно, защото виждате че има абсолютно несъответствие между това, което представлява неговата длъжност, и това, което прави." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

4

Краси

05.08 2020 в 18:54

О, не, само не и този циркаджия!
Няма ли на българите най-после да им уврат главите, че държава може да се управлява успешно от умни, уравновесени и честни хора с необходимата квалификация.
Слави Трифонов не е нито едно от посочените.

2900

3

t5y67u8i7u6y5t4

05.08 2020 в 18:35

Е как как - както ближеше дупенцето на Бойко преди няколко години. Какво съвпадение - както и Христо Иванов ближеше дупенцето на Бойко преди няколко години.

2100

2

гоуемио

05.08 2020 в 18:31

Учиндолският цървул влезе в Парламента, та и партньори си намери:))))

10571

1

Hissarion

05.08 2020 в 18:18

Най ще е добре ако се коалираш с който си искаш за кмет на Учиндол.