Симеонов: Семейните скандали в ДПС показват слабости в националната сигурност

Ивайло Анев 13 януари 2016 в 11:23 3226 1

Снимка БГНЕС, Архив

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

"Семейните скандали в ДПС показаха сериозни слабости в системата на национална сигурност и защитата на националните интереси", заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов от парламентарната трибуна.

Според думите му е имало нужда официална позиция на българската държава "по повод пряката намеса на посланика на Турция във вътрешнопартийно противоборство". "Но не чухме такава позиция", добави патриотът.

Той не пропусна да похвали и свършеното до момента от управляващите. "Въпреки прогнозите на мастити политически анализатори, че съставеният от осем партии и коалиции кабинет ще оцелее само няколко месеца, България имаше една година на относителна стабилност и развитие", категоричен беше Симеонов.

По думите му, ПФ не е пожелал да заеме властови позиции, за да покаже, че политиката не се изразява с властта. „Тя е преди всичко дълг и служба на националните интереси. Този нов модел осигури година на стабилност за нашата родина, година, в която всички съседни държави преживяха тежки правителствени сътресения, обществени вълнения, фалити и нестабилност”, допълни патриотът. 

Според него, въпреки тежкото наследство България е успяла да излезе от кризата с КТБ и към момента е налице банкова и финансова стабилност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови