Пеевски е собственик на корпорацията ДПС

OFFNews 08 януари 2016 в 08:56 11271 14

Снимка БГНЕС, Архив

Депутатът от Реформаторския блок Корман Исмаилов.

Падението на корпорацията ДПС е свързано с падението на Ахмед Доган, а то е факт от години. Пеевски заедно с Доган е един от мажоритарните собственици на ДПС. Доган го създаде в тази му мощ и той се разви благодарение на този политически и икономически гръб.

Това заяви депутатът от Реформаторския блок и председател на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов пред БНР. 

Според него част от хората в ДПС не осъзнават какви пионки са на шахматната дъска на Ахмед Доган. Исмаилов предположи, че следващият председател на Движението ще бъде пак кукла на конци. "Очаквам това да бъде Мустафа Карадайъ", обяви депутатът.

По думите на Исмаилов има логика Лютви Местан да търси сближаване с дясното и по-точно с партията на Радан Кънев - ДСБ. Той беше категоричен, че няма хипотетична възможност НПСД да намери общ език с Местан, защото той и съпартийците му имат категорично отношение към агентите на бившата ДС, които са навредили на българските граждани и на българските мюсюлмани. Още вчера, малко след пресконференцията на Местан, Радан Кънев категорично се разграничи от въпросната оферта, като написа, че чест прави на Местан, че поема лична отговорност, но че бъдещето му не е в политиката.

"Отдавна твърдим, че при ДПС става дума за авторитарно еднолично управление на една партия, която наричаме корпорация или холдингова структура", каза Исмаилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!