ДПС не може и няма да има друг лидер освен Доган

OFFNews 07 януари 2016 в 20:42 5405 12

Мустафа Карадайъ.

Председатели може да има много партията, но лидерите се раждат. Основател, идеолог и лидер на ДПС винаги е бил Ахмед Доган. Учудвам се, че Лютви Местан едва сега е разбрал, че не е лидер, каза в Разград съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Съпредседателите на ДПС Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак са в града, за да участват в разширеното заседание на Областния съвет на партията.

Най-вероятно Местан се е вживявал и в други роли, освен да се прави на пронатовец. Местан твърди, че е настъпил мина, явно нещо се е повредил от мината, коментира Карадайъ.

Според него "сапьорите" или съветниците, чрез които Местан се е опитвал "да подмени легитимните органи на партията", не са били добри.

Карадайъ каза, че метафорично политиката е минно поле, а на Балканите е още по-сложно "минно поле" и сапьорите на Местан са го подвели.

ДПС има една основна теза - всички, които не споделят ценностите, философията и идеологията на партията, но са избрани с гласовете за ДПС, за ценностите и за платформата на движението, да напуснат Народното събрание, за да може гласоподавателите на ДПС да видят своите си народни представители, призова Карадайъ.

Същевременно съпредседателят на ДПС Четин Казак коментира пред габровския вестник "100 вести":

"Категорично за разцепване на партията и дума не може да става. Както видяхме, цялата партийна организация, всички партийни структури по места останаха абсолютно консолидирани, сплотени и единни."

Криза на лидерството в партията няма. От учредяването си до ден-днешен ДПС има един-единствен естествен и всепризнат лидер: това е учредителят, основателят на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган. Така че лидерска криза в партията никога не е имало и няма, заяви Казак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!