Посрещането на Мая Манолова в първия ú ден като омбудсман (снимки и видео)

OFFNews 20 октомври 2015 в 08:49 11025 11

Снимка Сергей Антонов

"Помните ли 2013 година? Кой гласува за Пеевски?"

Тези въпроси от протестиращи посрещнаха Мая Манолова в първия ú ден като национален омбудсман. Входът на сградата беше охраняван от полиция, за да може Манолова да влезе безпрепятствено.

На церемонията по встъпването в длъжност на новия Омбудсман присъстваше досега заемалият поста Константин Пенчев.

Той заяви, че в продължение на 10 години службата на омбудсмана се стреми да докаже своята значимост на обществото и управляващите и че е необходима на българските граждани, изразявайки увереността си, че Манолова ще продължи това дело.

Той разказа за бедността на институцията, споделяйки, че тя дори няма своя сграда, а плаща наем за тази, в която се помещава, но заяви, че тя има огромен капитал в лицето на служителите си.

При встъпването си в длъжност Мая Манолова заяви, че за нея е чест да бъде третият национален омбудсман.Тя каза, че съзнава огромните очаквания, с които е нагърбена институцията, защото държавата в момента има много пропуски в организацията и администрацията си.

Манолова обеща, че ще принуждава държавата, институциите и бюрокрацията да работят за всички българи. Тя настоя, че ще води и ще печели битката на гражданина с несправедливостта и бездушието на администрацията.

Бившата депутатка от БСП спечели битката за гласовете на депутатите за национален омбусман в конкуренция с предшественика ú, който се бореше за втори мандат, проф. Константин Пенчев.

Видеото е на Иво Мирчев

Посрещането на Мая Манолова

Posted by Иво Мирчев on 19 октомври 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!