"МВР изостана в Орландовци, оперативната работа е занемарена"

OFFNews 19 юни 2015 в 21:35 3938 4

Цветан Цветанов

"МВР изостана в Орландовци, определено. Оперативната работа е малко занемарена и точно в това е проблемът. Липсва изпреварваща информация за подготовка при подобни събития", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

"В Орландовци кметът на София беше човекът, който каза, че трябва да има полицейско присъствие повече, защото се очаква да има ескалация на напрежението, а тя вече се задаваше", заяви бившият министър на вътрешните работи.

Той каза още, че през последните години сме свидетели на опити за "палене на черджето" - както в Орландовци, и че това вече се превръща в бизнес.

"Правят го активни хора, които имат определени цели. И ние наблюдаваме, че винаги, когато наближават избори, някой се опитва да нагнетява напрежението и в определен момент контролирано да пусне всичко това, за да може да провокира определени политически цели. Давам пример Костинброд.

Знаете, че преди и по време на предизборната кампания 2013 година се говореше и се внушаваше как ГЕРБ ще манипулира изборният процес. В деня за размисъл веднага излиза новината, че вече имаме над 350 хил. бюлетини и веднага на първа страница в деня за гласуване излизат заглавия – държавен преврат, ГЕРБ ще манипулира изборният процес с над 350 хил. бюлетини. Ето това са всъщност внушенията и това са всъщност проблемите, които действително трябва да ги напомняме и обществото да бъде предпазено от подобни внушения и манипулации", категоричен бе Цветанов.

На въпрос дали му е олекнало след като днес беше оправдан в съда на трета инстанция, председателят на ПГ на ГЕРБ отговори: 

"Не, разбира се, защото всичко това, което се случи през последните две години, разбира се, че е неприятно. Няма да коментирам, докато не приключат всичките инстанции."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови