Quantcast

ГЕРБ осигури кворума вместо "Атака"

По искане на партията на Борисов като първа точка влизат промените в НК, които касаят отмяна на давността на престъпленията на комунизма

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2014 в 09:07 4015 7

ПГ ГЕРБ

Снимка БГНЕС, Архив

Народното събрание успя безпроблемно да започне работната си седмица, благодарение на благоволението на ПГ ГЕРБ.

Тази сутрин в залата се регистрираха над 170 души.

Както обещаха вчера, от "Атака" днес не се явиха в заседанието. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи поведението на националистите като "несериозно" и подчерта, че ако са искали да правят бойкот, е трябвало да го сторят по-рано.

Вчера зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева е била поканена на предсеателски съвет, където вероятно е обсъдила темата за кворума с останалите лидери на парламентарни групи.

Ако ГЕРБ не бяха уважили пленарна зала, парламентът нямаше да събере кворум. Опозицията изневери на схващанията си, че кворумът е ангажимент на управляващите, защото в пленарна зала днес трябва да влязат промените в Наказателния кодекс, чието разглеждане парламентът започна миналия петък. Измененията касаят престъпленията, "извършени по политически причини от лица, свързани с комунистическия режим след 9 септември 1944 г., включително и тези, свързани с т. нар. "възродителен процес".

Текстовете на ГЕРБ предлагат давността за тези престъпления (убийство, телесни повреди, противозаконно лишаване от свобода") да отпадне. В петък точката влезе в дневния ред на парламента чрез подкрепата на ДПС, откъдето предложиха в текстовете да се добави и точката за "възродителния процес". За да провалят приемането на тези изменения, социалистите решиха да осуетят заседанието, като поискаха поименна проверка на кворума, която установи, че в залата няма достатъчно народни представители.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2014 в 16:29

ГЕРБ отдавна плачеха по медиите за оставка, а сега когато имат възможност за това, правят кворум, за какво говорим тогава.

02.07 2014 в 12:11

малка ротация между разсейките на тумора БКП,
чудо би било, ако червените боклуци са извън НС и властта, а останалото е ежедневие през последните 70 години, та чудо голямо, ГЕРБ кога не са напускали вярната линия на партията?!

02.07 2014 в 11:33

Също така някои помним кой нежно масажираше ушите на Любимия си герой Тодор Живков.
Време е най-после да направим лустрация в тая държава и да се разкара червената измет.

02.07 2014 в 11:30

Тия се правят на големи антикомунисти, на всеки полуграмотен човек е ясно, че такава промяна не може да има обратна сила, т.е. изтеклите по давност престъпления да станат отново подсъдими. Явно целта на пожарникаря са най-неграмотните, такива като него.
И той е част от големия театър, сега ще ми играе доброто ченге. Не сме малоумни.

02.07 2014 в 11:23

Ооо, мурзилките пак захапаха баце Бойко :).Но си мълчахте, като Фикуса крепеше кворума, а?

02.07 2014 в 10:00

Абе кога ще пуснете новината за гей-парада от вчера в Украйна? Що така го пропускате?

Че укропресата го представя като "...прошел антироссийский гей-парад..."

Педевраси с национални знамена. Тия верно чупят тъпомера и отдавна са задминали последователите на бог Македон.
ха-ха-хаххххх!

02.07 2014 в 09:53

иди ми - дойди ми ...