ГЕРБ не влезли в зала, защото Манолова обидила лидера им

OFFNews 26 юни 2014 в 10:06 11757 15

Цецка Цачева

ГЕРБ смятали да "ударят едно рамо" за кворума, за да се гласува оставката на Сергей Станишев, но сутрешната изява на Мая Манолова по телевизията, ги разгневила и обидила.

Това съобщи в кулоарите на парламента след заседание на парламентарната група на ГЕРБ зам.-председателят й Цецка Цачева. Тя обясни, че след "молбата" на лидера си вчера депутатите на Борисов решили дружно да подкрепят кворума. Днес обаче червеното острие Мая Манолова ги обидила, като казала, че Борисов е в Брюксел, за да си прави снимки.

(Пред bTV днес червеното острие заяви следното: "Сергей Станишев разговаря на едно ниво и от една позиция с началниците на Бойко Борисов. Ако Борисов е отишъл на фотосесия в Брюксел, за да го потупат по рамото, Станишев ще участва във вземането на важни решения на ниво ЕС.")

"Групата категорично възропта след публичните изяви тази сутрин на представители на "Коалиция за България", които по един недопустим, охулващ, на моменти осмиващ начин се гаврят с ГЕРБ, с нашия председател", посочи Цецка Цачева.
Цачева посочи, че в последния момент ГЕРБ решили да обсъдят проблема, без значение, че ще закъснеят за началото на заседанието.

"Разбрах, че групата е поискала извънредно заседание в зала "Изток". Своевременно информирах председателя Миков, като помолих за повече от 10 минути възможност между първия и втория опит за кворум", обясни Цачева. Тя изтъкна още, че е информирала Миков защо са обидени от ГЕРБ, а той й отговорил: "Не мога да накарам Манолова да се извини."

От ГЕРБ уточниха, че очакват извинение от социалистите.

Цачева все пак изтъкна, че днешният отказ на парламентарната група не означава, че ГЕРБ ще бойкотира и утрешното заседание. Тя изрази готовност на подкрепят кворума утре и да участват в политическите консултации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!