Лиляна Павлова: Разводът между БСП и ДПС е фиктивен

OFFNews 30 юли 2014 в 18:57 3041 12

Лиляна Павлова

Разводът между БСП и ДПС е фиктивен. Това е причината да се откажем от актуализацията на бюджета. Това заяви депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова пред БНТ.

Фиктивността на развода им си пролича във вчерашните обсъждания на актуализацията на бюджета. Това беше един брак по сметка, едно откраднато управление и сега се опитват с нас да си измият ръцете, подчерта Павлова.

Тя обясни, че решението за отказа на ГЕРБ от актуализацията на бюджета е дошло на ранно събрание на партията тази сутрин, преди началото на заседанието на парламента, като решението е взето единодушно.

На днешното заседание на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не понася спекулациите за договорка между партията му и ДПС и затова депутатите от ГЕРБ няма да влязат в пленарна зала, за да гласуват на второ четене актуализацията на бюджета.

Държавният бюджет има три основни проблема – че няма да има изпълнение на приходите, което беше признато и от финансовия министър Чобанов, проблемът с недостига на средства в НЗОК и проблемът със спрените еврофондове.

В пика на строителния сезон строителството спря. Ако не довършим проектите, няма да си вземем парите обратно, ще ги изгубим безвъзвратно. Такива са правилата на играта. Затова трябва да си довършим проектите, да се дадат оборотни средства, Европа ще ни ги възстанови рано или късно, каза Павлова.

По повод възможни коалиции за участието на предстоящите избори Павлова посочи, че ГЕРБ не готви коалиции и ще участва самостоятелно на изборите.

Ние разработваме много сериозна управленска програма, която ще представим в началото на септември, каза Лиляна Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!