Актуализация на бюджета няма да има

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2014 в 10:14 6695 14

Пленарна зала

Макар че вчера депутатите работиха до късно, за да приемат на първо четене промените в Закона за държавния бюджет, днес стана ясно, че ремонтът на държавните сметки няма да мине на второ четене.

Развръзката дойде от ГЕРБ, чийто лидер обяви, че не понася спекулациите за договорка между партията му и ДПС.

"ГЕРБ са против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните три дни да им дадем да се възползват от опорната си точка - ГЕРБ и ДПС в коалиция, затова ние много искахме да помогнем на президента и служебното правителство, параметрите на бюджета ", каза Борисов.

Той уточни, че ГЕРБ няма да присъства на заседанието в понеделник, на което трябваше да се приеме на второ четене промяната в бюджета.

Борисов призова БСП да си носи цялата отговорност и им пожела "успех в играта". Той уточни, че парламентарната група на ГЕРБ повече няма да участва в заседанията на парламента.

Ако ГЕРБ спази заканите си, актуализацията на бюджета няма как да мине на второ четене, защото "Коалиция за България" е категорично "против" промените в републиканските сметки. Борисов обаче е известен с това, че често променя позициите си по различни въпроси.

След изявлението на Борисов председателят на ПГ "Коалиция за България" Атанас Мерджанов коментира, че не е изненадан от думите на политическия си конкурент.

"Сега обръщат на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за "предвидимата" политическа сила ГЕРБ. Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея", каза Мерджанов.

Той предположи, че Борисов е променил мнението си "от гузна съветст".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2014 в 20:12

Оффе, явно никога няма да си Он. Какви комунисти те онодиха па сега? Нали борисов не ще да променя бюджета?

30.07 2014 в 20:03

За пореден път комунистите всячески вредят на държавата.....тия хора е крайно време да ги изселим от България!!! Наистина всички дето са на ръководен пост в БСП нямат право на българксо гражданство!

30.07 2014 в 17:05

OFFNews, не бъдете толко категорични, когато говорите за Бойко! Все пак още е сряда, а заседанието е чак в понеделник!

30.07 2014 в 16:56

БСП не искаха да се актуализира бюджета за здраве снощи... при положение, че болниците нямат пари за заплати, лекарства и сметки... а иначе теглиха огромен заем, за какво отидоха тези пари?... На земеделците не им е плащано, защо, след като имаха милиарди от кредита, който изтеглиха, и не са само в тази сфера финансовите проблеми

30.07 2014 в 13:07

Виждал съм деца с тежък пубертет - настроенията и действията се променят през пет минути - същи вентилатор.
Виждал съм жени с тежък климакс - гора от вентилатори, и също непоносимо воняща атмосфера.
Хубаво, ама такива хора имат обективни медицински причини за такова поведение - тях ги смазва същинска хормонална буря.
Не съм специалист по андропаузите, сигурно затова виждам само 130 кила климактеричен тинейджър. Пратете го малко в болнични тоя човек, цялата държава е твърде скъпа играчка за напълно неуравновесено лице, във видимо остро състояние.

30.07 2014 в 12:55

Има ли психиатър в Републиката?!?

30.07 2014 в 12:20

Ха-ха, опорната точка на комунягите изгуби опора! Браво!

30.07 2014 в 11:59

Е, президентът Роската,ако наистина е такъв, трябва да определи дата за изборите най-много до месец. Няма какво да ги се чака цели два месеца тези мизерници да се натаманят с листите, включително и неговите не бива да чака. Конституцията определя срок за зиборите ДО ДВА МЕСЕЦА, тоест може по-рано.
Ама не е президент, ами един боклук, дето ББ му бие чембери. И ние не сме държава.

30.07 2014 в 11:59

Нагли БСП искаха да лепнат едно ДПС на гърба на ГЕРБ. Имаше отговорни решения да се стабилизира държавата, но така определено няма да стане.

30.07 2014 в 11:43

Дежавю .. държава пак ще става и ляга спрямо настроенията на " вожда".
За голямо съжаление видно е, че борисов не си е взел никакви поуки от миналия мандат .