Актуализация на бюджета няма да има

OFFNews 30 юли 2014 в 10:14 7194 14

Пленарна зала

Макар че вчера депутатите работиха до късно, за да приемат на първо четене промените в Закона за държавния бюджет, днес стана ясно, че ремонтът на държавните сметки няма да мине на второ четене.

Развръзката дойде от ГЕРБ, чийто лидер обяви, че не понася спекулациите за договорка между партията му и ДПС.

"ГЕРБ са против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните три дни да им дадем да се възползват от опорната си точка - ГЕРБ и ДПС в коалиция, затова ние много искахме да помогнем на президента и служебното правителство, параметрите на бюджета ", каза Борисов.

Той уточни, че ГЕРБ няма да присъства на заседанието в понеделник, на което трябваше да се приеме на второ четене промяната в бюджета.

Борисов призова БСП да си носи цялата отговорност и им пожела "успех в играта". Той уточни, че парламентарната група на ГЕРБ повече няма да участва в заседанията на парламента.

Ако ГЕРБ спази заканите си, актуализацията на бюджета няма как да мине на второ четене, защото "Коалиция за България" е категорично "против" промените в републиканските сметки. Борисов обаче е известен с това, че често променя позициите си по различни въпроси.

След изявлението на Борисов председателят на ПГ "Коалиция за България" Атанас Мерджанов коментира, че не е изненадан от думите на политическия си конкурент.

"Сега обръщат на 180 градуса. Това не е изненада за нас, това е показателно за "предвидимата" политическа сила ГЕРБ. Ако българските граждани искат такава политическа сила да ръководи управлението на страната, нека дават доверието на нея", каза Мерджанов.

Той предположи, че Борисов е променил мнението си "от гузна съветст".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!