Кремена Кунева от ''За доброто'' в две листи на ДБ

Ружа Райчева 31 август 2022 в 15:19 7551 0

Кремена Кунева

Снимка Фейсбук

Кремена Кунева

Основателката на фондация "За Доброто" Кремена Кунева е на 6-о място в листата с кандидат-депутати на "Демократична България" в 24 МИР-София и на 9-то място във 2 МИР-Бургас. 

Кунева за пръв път влиза в политическата надпревара като кандидат-депутат. Завършила е УНСС със специалност счетоводство. В продължение на 15 години работи като финансов директор и управител в големи чуждестранни корпорации. Кунева стартира проекта си "За Доброто" като лична кауза, с цел модернизиране на детското здравеопазване.

Интересът към фондацията се разраства и сформира екип от жени - съмишленици, чиято задача е да помагат. Кремена има 5-годишна дъщеря, хоби ѝ е актьорското майсторство. В момента е организатор на ситуационния център в София в помощ на бежанците от Украйна.

Кремена Кунева разказва, че е създала проект "За Доброто", защото е видяла, че в България все още има много добро и то трябва да се подкрепя и продължава. Нейно кредо е, че с добър пример може да дадем най-добрите уроци на децата си.

Ето и целият текст, публикуван от Кремена Кунева във Фейсбук без редакторска намеса:

"Всички, които ме познават, знаят, че вярвам в едно: Доброто е сила.
Затова, когато ставам свидетел на неща, които противоречат на морала и ценностите ми, не мога да подмина. Живеем в общество, в което крием в ъглите на управленската немощ и корупция стотици хиляди човешки съдби. За мен тези съдби винаги имат лица и имена. За огромно съжаление, за повечето хора, управляващи системата отвътре, те се превърнаха в статистика и в пари.
Моето поколение не искаше да се занимава с политика, защото твърде дълго ни набиваха в съзнанието, че е мръсна работа.
Към днешна дата тя наистина не е чиста. Не е чиста, защото всички хора, които имаха капацитета, знанието и морала да я променят, бяха изтиквани извън нея или изобщо не бяха допускани.
Когато ме поканиха да се кандидатирам като представител на гражданското общество в листата на Демократична България, за мен това не беше лесен избор. Истината е, че всички убеждения, с които съм израснала, започнаха да претеглят смисъла и възможностите ми, защото в държавата ни, която обичам безкрайно, бяха прекрачени всички морални граници и от тъмнината дебне бъдеще на несвобода, нехуманност и открадната обществена енергия.
Това беше моментът, в който аз взех своето решение.
Ако си започнал истинска битка за доброто, не може да стоиш зад стените на вече изграденото и да чакаш някой друг да се бори вместо теб. Особено, когато си нужен. Особено, когато работиш за тази част от обществото, която няма възможност да се бори за себе си. Никога не съм имала политически амбиции. Наясно сте, че съм човек на действията и резултатите. Опасенията ми, че системата би „вързала ръцете ми“, не са отминали. Ще им бъде много, много трудно.
Ще продължа да говоря, както и досега – точно това, което мисля, както го мисля, с всички чувства, през които с вас преминаваме всекидневно. Ще продължа да действам, както и досега – без оправдания как нещо не може да се случи, а с всички възможни сили да го направя реално. Вярвам, че доброто е сила. Огромна. Най-мощната сила. И тя е у всеки от нас. Виждам го с очите си всеки ден последните три години.
Само, че това не е път за един. Без вас и вашата подкрепа нищо от това, което се случи, нямаше да е възможно. Сега ще имам нужда от вашата подкрепа повече от всякога!
Ще трябва заедно да си върнем държавата и преди да се наричаме десни или леви, да поставим условията изобщо да имаме бъдеще тук – за нас и за децата ни.
Обещавам ви, че само моралът ми ще бъде моят компас. Ще ви бъда благодарна, ако последвате официалната ми страница:
Кремена Кунева - кандидат за народен представител на Демократична България. За България следващите избори ще бъдат съдбоносни. Гласувайте."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!