Кремена Кунева от За доброто не влиза в НС. Засега

OFFNews 04 октомври 2022 в 16:37 2597 0

Кунева
Кремена Кунева.

Кремена Кунева от проекта "За доброто" засега отпада от списъка на новите депутати в 38-ото Народно събрание. Това се разбра от нейна публикация във фейсбук.

Тя бе кандидат за народен представител от Демократична България в 24 МИР в София и събра достатъчен брой преференции, за да размести листата. Същото обаче успя да направи и икономистът Мартин Димитров. Така и двамата избутаха назад втория в листата - бившия вицепремиер Борислав Сандов, но за съжаление ДБ ще има само двама депутати от столичния 24-и МИР и Кунева засега отпада от парламента.

Все пак тя има шанс да влезе в НС в случай че водачът и съпредседател на демократичното обединение Христо Иванов избере да стане депутат от Пловдив, където също е избран.

Ето какво написа Кремена Кунева в профила си в социалната мрежа днес:

Мили приятели, скъпи непознати, които ме подкрепихте, дължа ви това обяснение.

Когато взех решението да се кандидатирам за народен представител, обещах пред себе си и пред вас, че, каквото и да се случва от тук нататък, ще бъда откровена с вас, каквото и да ми струва това.
Вчера ви информирах, че с натрупаните преференции и след като имах потвърждението, че в 24 МИР София ще има 3 мандата, ще мога да ви представлявам.

Оказва се обаче, че късно следобед системата на ЦИК (сложен алгоритъм, но за това ще пиша друг път) размества гласовете ми към… Търговище!?

Това е част от общия резултат на ДБ за цяла България – брой мандати и една система, която ги разпределя. А и депутатите на Български Възход все пак трябва да влязат от някъде, нали?
В настоящата ситуация 24 МИР София остава с 2 мандата – за лидера на „Да, България!“ Христо Иванов и за Мартин Димитров, който събра повече преференции от моите.
От тук нататък следва политическото решение на Демократична България дали г-н Христо Иванов ще избере да влезе от Пловдив или от София.

Считам, че най-малкото, което дължа на всички вас, които гласувахте с преференция, и хиляди, които ми писахте, че ще гласувате от чужбина и от страната за ДБ, за да ме подкрепите макар и непреференциално, заслужавате да сте наясно с така създалата се ситуация.
Да, все още не е ясно какво ще се случи, но четейки всички ваши коментари вчера, хилядите съобщения за това, че с този мой пост се е върнала надеждата ви в доброто, изпитвам огромна, дълбока болка, че може би съм ви подвела.
За мен политиката никога не е била самоцел, дори напротив. Тя е средство.

За мен България и децата ни са кауза. Ако има нещо, от което ме боли истински, не е моята политическа съдба. Слава Богу, тя не е това, което ме определя. А това, че, докато хора с ценности и морал са изхвърляни от системата, бъдещето на децата ни ще бъде в ръцете на хора като Пеевски, Костадинов, Десислава Атанасова, хора, които не говорят български, но гласуват под строй, г-жа Славена Тончева (варненската досега никому неизвестна народна представителка с най-много гласове от един определен район), лекари, които продадоха детската болница, хората, които хранят децата ни с отрови, с две думи: онези, които превърнаха политиката в мръсен бизнес, убиващ всички ни.
Над един народ може да се управлява или със страх, или с обич.
Разликата е само в това как искаме да живеем.

Каквото и да се случи в следващите дни, мога да ви уверя в едно – няма да се откажа да работя за бъдещето на децата в България. Да, ще чегъртам мухъла от всяка една среда, в която те са оставени със същата тази сила, енергия, вяра и достойнство, с която бих правила същото и от Народното събрание. И ще се опитам да оправдая доверието ви дори и отвън, ако се наложи.

Такава е системата в момента.

Каквото зависеше от мен, че и много повече, дадох.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови