Йордан Цонев: Продължава битката на ГЕРБ за Сталинград

Нели Чолашка 11 юни 2014 в 12:24 5363 11

Йордан Цонев

4 месеца продължава битката на ГЕРБ за Сталинград - битката в защита на партийно послушния проф. Димитров (проф. Валери Димитров, бив шеф на Сметната палата).

Това обяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по време на дебата по избора на нови членове на Семтната палата, които трябва да я управляват 7 години заедно избраната наскоро председателка Лидия Руменова.

От ГЕРБ поискаха тази точка да отпадне и ново ръководство на палатата да бъде назначено от следващото Народно събрание.

БСП и ДПС обаче не се отказаха и решиха, че в 12 без 5 ще назначат своите хора в Сметната палата.

Тогава ГЕРБ реши да бойкотира гласуването с безкрайни изказвания, на които управляващите почти не отговаряха. Гневът на Цонев беше предизвикан от забележката на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че трябва да се премине към дебата по вота на недоверие, който беше насрочен за 11.30 ч.

"Искате да овладеете партийно най-висшия одитен орган на държавата. Процедурните хватки, инсинуациите и лъжите са единствено в защита на този професор (Валери Димитров) , който е партийно подчинен.

Дайте шанс на тези хора (предложените членове на сметната палата) да покажат как ще работят. Дали ще има мейли към тях", обяви Цонев.

Цонев напомни на ГЕРБ, че колкото и да не им харесва новият Закон за Сметната палата и нейният състав трябва да се попълни, защото не може да работи без да е конституирана.

Той посъсветва ГЕРБ да изчакат и да променят закона, ако народа ги избере да управляват държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!