Татяна Дончева: В Сметната палата са подменяли декларациите на Пеевски

OFFNews 09 юни 2014 в 11:46 11288 4

"Питате ли се защо още не е избран състав на Сметната палата? Ами защото казват, че Делян Пеевски иска да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени. И затова журналистическите разследвания, които са върху интернета (на базата на информация от Интернет, б.ред.) не могат да стигнат до това как този човек хем е собственик на вестниците си, хем по интернет не." Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред телевизия Bulgaria On Air, цитирана от vevesti.bg.

"И се оказва, че човек, който не е нито икономист, нито юрист и не отговаря на никакви условия, за да бъде член на Сметната палата, Пеевски е решил, че той ще стане. И сега нито той нито Станишев искат да отрежат и да кажат: „Няма да стане” . Значи те дори за такива, битови неща се разправят", каза още Дончева.

Сметната палата бе обезглавена с прокарването на нов Закон за Сметната палата. Един от вносителите му бе съпартиецът на Делян Пеевски в ДПС Йордан Цонев. Другите трима съвносители бяха Петър Кънев, Румен Гечев и Сергей Кичиков.

Новата колегия, която ще ръководи Палатата, все още не е гласувана от Народното събрание. Избран бе само председател - съветничката на Сергей Станишев от времето, когато той беше премиер, Лидия Руменова.

Татяна Дончева бе категорична, че "Делян Пеевски е човекът, който реално управлява и ДПС".

OFFNews потърси Сметната палата за коментар. От пресцентъра обясниха, че могат да излязат със становище по-късно едва след като се запознаят със записа от интервюто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови