Quantcast

Татяна Дончева: В Сметната палата са подменяли декларациите на Пеевски

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 11:46 10507 4

"Питате ли се защо още не е избран състав на Сметната палата? Ами защото казват, че Делян Пеевски иска да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени. И затова журналистическите разследвания, които са върху интернета (на базата на информация от Интернет, б.ред.) не могат да стигнат до това как този човек хем е собственик на вестниците си, хем по интернет не." Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред телевизия Bulgaria On Air, цитирана от vevesti.bg.

"И се оказва, че човек, който не е нито икономист, нито юрист и не отговаря на никакви условия, за да бъде член на Сметната палата, Пеевски е решил, че той ще стане. И сега нито той нито Станишев искат да отрежат и да кажат: „Няма да стане” . Значи те дори за такива, битови неща се разправят", каза още Дончева.

Сметната палата бе обезглавена с прокарването на нов Закон за Сметната палата. Един от вносителите му бе съпартиецът на Делян Пеевски в ДПС Йордан Цонев. Другите трима съвносители бяха Петър Кънев, Румен Гечев и Сергей Кичиков.

Новата колегия, която ще ръководи Палатата, все още не е гласувана от Народното събрание. Избран бе само председател - съветничката на Сергей Станишев от времето, когато той беше премиер, Лидия Руменова.

Татяна Дончева бе категорична, че "Делян Пеевски е човекът, който реално управлява и ДПС".

OFFNews потърси Сметната палата за коментар. От пресцентъра обясниха, че могат да излязат със становище по-късно едва след като се запознаят със записа от интервюто.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 14:30

Ако сега не съумеем да махнем тази свинска тения от нас, още много дълго ще патим! Опомнете се, хора, и гласувайте! Само това е спасението! Иначе ще стигнем до улични разправи и до проливане на кръв! Мислете за децата си и ГЛАСУВАЙТЕ!

09.06 2014 в 13:59

Махната коефициента за юнска оставка.Това е показателно.До събота вероятно ще се слу4и.

09.06 2014 в 13:18

В #КЛЕТАМАЙКАБЪЛГАРИЯ само баламите плащат данъци. Всичките ни политици и обществени дейци са известни с неплащането на данъци. Крайно време е и баламите да спрат да плащат.

09.06 2014 в 12:40

подменял, укрил, не казал, подписът му изчезнал ... общество ли е това ? тежко му на такова общество, щом някой извън прокуратурата знае повече от нея.
колкото и да се мъчим и страдаме, за да се отлепим от дъното, рано или късно БСП взема властта и потопява всичко още по-надолу. и така от мандат на мандат, всеки следващ е по-трагичен в цифрово изражение. при мораториума на Луканов, дългът беше 15-16 милиарда, при Виденов и Гечев - около 30 ..., а сега даже и не казват колко оставят на децата ни.
дано следващите носят хапчетата в джоба си, та да не вдигат кръвно и да не им излизат стресници, тутакси щом научат числата.