ДСБ ще работи за предизборна коалиция между ДБ и ПП за местния и парламентарния вот

OFFNews 28 януари 2023 в 17:38 2488 2

Националното съвещание на Демократи за силна България

Снимка БГНЕС

Националното съвещание на Демократи за силна България

Националното съвещание на Демократи за силна България даде днес мандат на председателя на партията Атанас Атанасов за "преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явявяване във формат партии от Демократична България и Продължаваме промяната."

Националното съвещание на ДСБ възложи и на "общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили - с цел издигане на общи кандидатури за предстоящите местни избори."

"Отсраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини като единствена възможност за трайна политическа стабилност и благополучие на българските граждани" - заявяват областните и общинските председатели на ДСБ.

Публикуваме пълния текст на резолюцията на Националното съвещание на ДСБ:

"Националното съвещание на ДСБ:

1. Оценява постигнатото от коалиционния формат Демократична България като успешно. Отстояването на демократичните ценности е единствената гаранция за генериране на модерни десни политики и реформи. Основна цел трябва да бъде запазването и бъдещо консолидиране на обединението.

2. Отчита необходимостта от обединение и концентрация на реформаторските сили в България на предстоящите парламентарни и местни избори, за да бъдат пресечени опитите за реставрация на корумпираното управление на Борисов с помощта на партиите на статуквото и изборни фалшификации.

3. Отчита необходимостта от укрепване на парламентарната република и парламентарното управление, съставяне на стабилно правителство, което да гарантира националната сигурност, както и да бъдат пресечени всички опити за тласкане на държавата към република с президентско управление.

4. Оценява продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, като опасно за демокрацията, евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

5. Подкрепя усилията на ръководството на партията за постигане на общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на Демократична България - обединение с ПП Продължаваме промяната като единствена възможност за тяхното спечелване, излизане от политическата криза и излъчване на управление, което:

• да реформира българските институции, да проведе истинска съдебна реформа, да изкорени корупцията и осигури икономически растеж, чрез който чувствително да се повишат доходите и благосъстоянието на българските граждани.

• да модернизира българската армия и служби, да изпълни необходимите условия за приемане на България в Шенген и Еврозоната, да укрепи евроатлантическата ориентация на България и да се утвърди като надежден партньор в ЕС и НАТО, решително да противодейства на заплахите от Кремъл и всякакви опити за отклоняване от външнополитическа ориентация на България.

Във връзка с гореизложеното, дава мандат на председателя на Демократи за силна България за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явяване във формат партии от Демократична България и ПП Продължаваме промяната.

6. Възлага на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури за на предстоящите местни избори. Отстраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини като единствена възможност за трайна политическа стабилност и благополучие на българските граждани."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

28.01 2023 в 20:28

Като цяло ако станат първи обществото пак ще ги принуди за да управляват да се коалират с абревиатури, които ще им свалят рейтинга. Общо взето загуба на време и ресурс заради 60% не желаещи да гласуват срещу руските партии ДПС, ГЕРБ, БСП, Възраждане и БВ