Дърева: Партията на Благоев е похитена от креатура на Костов

Нинова пречиства БСП от социалисти, умее ги тези работи - ликвидация и приватизация, заяви известната журналистка

Ружа Райчева Последна промяна на 17 януари 2022 в 15:33 3750 3

Снимка Архив

Партията на Благоев е похитена от една креатура на Иван Костов, а вестникът на Продев е в ръцете на човек от "Демокрация". Най-близкият на Нинова душеприказчик е бивш член на младежкото СДС. Понеже питате дали става дума за чистка - просто Нинова пречиства БСП от социалисти, умее ги тези работи. Тя прилага нещо, което добре умее - ликвидация и приватизация. Но нито партията, нито вестникът не е "Техноимпекс".

Това заяви пред БНР журналистката Велислава Дърева, която наскоро бе уволнена от "Дума". Ден по-рано от партийния вестник бе изгонена и журналистката Велиана Христова.

"Нищо не ми е казано, не ми е обяснено. Не са ми известни нито регламенти, нито мотиви, нито каквито и да било обяснения за уволнението ми. Един приятел ми написа във Вайбър сутринта „Ти май вече не работиш в „Дума“. Отворих карето на вестника – нямаше ме там – абе, няма човек, няма проблем!"

Според Дърева през последните 5 години в БСП тече чистка и изчегъртване на всеки, който мисли различно от ръководството.

"След появата на Корнелия Нинова, която е напълно чужд човек на БСП, това се пренесе и върху "Дума". Бе създадена една нетърпимост към всеки, който не е съгласен с тази политика и който съобщава ясно и регламентирано своите несъгласия."

По думите ѝ в БСП е настанал период на остракизъм и партията се е върнала в "сталински времена", 1949-50 г., когато враговете с партиен билет непрекъснато са били преследвани.

"Това продължава вече 5 години. Например, цялото интелектуално ядро на БСП беше изхвърлено от ръководството. БСП в момента е някаква безпаметна, безисторична, безидейна партия."

По повод отстраняването на Велиана Христова Дърева коментира:

"С нея поне са разговаряли и са ѝ казали „От утре нямаш работа във вестника“. Тя е стожер на „Дума“ в областта на образованието и науката. Другият човек, който напусна „доброволно“, е един перфектен колега – великолепен анализатор – Георги Георгиев, който беше зам.-главен редактор на "Дума". Беше му оказан жесток политически натиск по повод един коментар – най-вече заради последното изречение в него, което гласеше: „Истинският лидер не държи да бъде председател"."

Журналистката смята, че двете уволнения са опит за сплашване на младите хора в редакцията на "Дума", които вече са почнали да си търсят друга работа. 

Велислава Дърева напомни, че по време на пленум на БСП в точка "Разни" е бил изхвърлен и главният редактор на "Дума" Ивелин Николов, и е бил избран нов, който вече се е отказал заради тази "разправа със свободното слово".

"След това във вестника беше натресен един човек, работил във вестник "Демокрация", в телевизията на "Атака" (Алфа), която е била и кандидат от партията на Бареков - Нора Стоичкова. Тя е сред учредителите на "Институт за радикален капитализъм", а сега се прави на много лява."

По думите на Дърева случващото се в момента е поредица – резултат на едно систематично и методично разсипване на БСП, под ръководството на Нинова и нейните приближени.

"Буквално мога да ви кажа, че партията беше подменена като идеология, същност, политика и практика. Като демократично единство тя не съществува. В момента БСП е тежко деидеологизирана, деинтелектуализирана и е превърната в лидерска партия, където решенията се взимат еднолично.

Велислава Дърева добави, че най-яркото доказателство за това са резултатите от изборите – БСП за 1 година претърпя 3 много тежки провала и големи загуби на електората си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1223

4

StinkingSonOf

18.05 2022 в 16:37

Няма по гнусна и злобна бабка от тази. Отвратителна и арогантна личност.

11905

3

klimt

17.01 2022 в 19:31

Добре де ,всички викат колко е зле в РБ. А никой не се пита ,да не би и аз да съм виновен за това...Та Дърева какво се пита,менструация отдавна няма така че....

4050

1

dolivo

17.01 2022 в 15:57

креатура - ах как красиво звучи на чист български...