БОЕЦ и ДБ се разграничиха от общата декларация на подкрепящите протеста

OFFNews 09 септември 2020 в 07:12 16784 9

Снимка Фейсбук на БОЕЦ

Гражданското сдружение БОЕЦ и Демократична България се разграничиха от декларацията, приета вчера от подкрепящите протеста организации. 

БОЕЦ не сме подписвали и давали съгласие нашето име да се използва за легитимиране на позиции и заявления, като визираме направеното съобщение на страницата на "Триото". Като председател на БОЕЦ заявявам, че не може да имаме нищо общо с част от хората, партиите и организациите, които са подписали, или поне е обявено, че са подписали въпросният документ, се  казва в текста, подписан от лидера на организацията Георги Георгиев. 

По правилата за формиране на позиции на Демократична България, не е излъчван представител на обединението, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация, информират от Демократична България. 

В текста на БОЕЦ се казва още: 

Въпрос на принципи. За да бъде битката ни истинска трябва да я опазим чиста. Никой няма право да говори от наше име, или да използва името ни за легитимиране на някакви послания. Най-малкото не е коректно.
Осъждаме полицейското насилие, на което сме подложени и ние самите от седем години, но не считаме, че с китки, речи и песни може да свалим правителството на мафията!  

Гражданите трябва да осъзнаят своята сила, гражданското общество в България трябва да застане твърдо и решително директно срещу мафията и именно с твърди и решителни действия да се преборим за свободата си и със злото, което е превзело страната ни. Без страх и без компромиси. 

Ние няма да провокираме насилие, но ако Борисов и мафията наредят на полицията да вдигне палките срещу нас, няма да отстъпим, ще защитим гражданите и ще се борим за постигането на справедливите си искания и цели. Мафията е способна дори на убийства, за да запази престъпната си власт, а ние трябва да сме готови да отстояваме своите цели и ценности до край. Свободата има своята цена. Битката продължава. 
БОЕЦ не сме партия и не се борим за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта и това ни дава свободата да водим битката си безкомпромисно, принципно и последователно! А една от големите цели пред нас е, да създадем така нужното ни гражданско общество с рефлекси и готовност за действия и реакция на всяка неправда. Тогава ще имаме истински демократична и свободна България със свободни и будни граждани и институции, които чуват нашият глас.
Призоваваме всички граждани и организации, които споделят тези идеи, заедно да се преборим и спечелим битката срещу мафията! 

От Демократична България пишат:

Във връзка с множество запитвания, заявяваме, че по правилата за формиране на позиции на Демократична България, не е излъчван представител на обединението, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация.  

Ние последователно и твърдо се обявяваме против насилието и призоваваме държавните органи да гарантират мирното провеждане на протестите и да не позволяват да бъдат въвличани в провокации от страна на това отчаяно управление, подобно на събитията от 2 септември. 

Същевременно, държим на трайната си позиция, че подкрепяме гражданския характер на протеста и го правим на свои политически основания, и без от това да следва наше асоцииране с други политически формации и лица, някои от които имат несъвместими с нашите ценности и цели. 

Призоваваме поддръжниците на Демократична България към масово участие в протеста на 10 септември и другите общи протестни действия с цел постигане на оставките на Борисов и Гешев и реализиране заявените от Демократична България политически цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

9

Sony M

09.09 2020 в 15:36

Интересно, БСП не подкрепят ли протеста? Тях защо ги няма в списъка с подписите? Или тях ги представлява патерицата им Костя КОПЕЙКИН..?!!

3714

8

Sony M

09.09 2020 в 15:28

БОЕЦ май искат да поемат въоръжен курс на борба. Днес е много подходяща дата да го сторите, другари. Девети септември.

12392

7

мгергов

09.09 2020 в 14:26

За една декларация не могат да се разберат, държава ще управляват - смешници. И тези искат кокала само за себе си.

4006

6

Kongoto

09.09 2020 в 13:41

ДБ казват "подкрепяме гражданския характер на протеста и го правим на свои политически основания". А те на какво се основават, силен стремеж към влизането ви във властта ли?! Не мислА, че и този път ще е успешен!

11719

5

Краси

09.09 2020 в 13:10

Тъкмо да се зарадвам, че цялата опозиция се обединява срещу Борисов и неговата мафия, но не би - те били имали различни ценности.
Ще ме извинявате, приятели, ама да ви пикая на ценностите, след като заради тях мафиотите ще управляват още 10 години!
Вие няма ли най-после да разберете, че протестите няма да свалят Борисов, така както не свалиха Орешарски. Че може да бъде свален само чрез избори, които най-вероятно той ще си ги организира и ще се опита да фалшифицира.
Борисов няма ценности и затова не може да бъде победен с ценности - затова трябва да се обедините в общ юмрук срещу него, да го победите на изборите с толкова много, че да не може да ги фалшифицира, и след това да го осъдите и вкарате в затвора. След това си се делете по ценности и се състезавайте на следващите избори. Това го направиха и унгарците, и турците, и белорусите - защо по дяволите вие не можете?
Ако не проумеете тази проста истина, ще спра да ходя на протести и сигурно няма да съм само аз!

63994

4

Red or Dead

09.09 2020 в 11:51

Подлогите на ТИКВАТА в действие..

4040

3

jovo

09.09 2020 в 10:30

Бате ви Бойко потрива доволно ръце. Той най обича да има разграничили се, така ще векува.
 
X

Да помогнем на украинските деца!