'Възраждане' с ултиматум към Борисов: Чакаме оставката ти! До утре!

Светослав Метанов, Ирина Евгениева 07 февруари 2020 в 12:03 19159 7

Вече над 1000 поддръжници на партия "Възраждане" протестират в София. Протестът на следовниците на Костадин Костадинов започна точно в 12 часа пред Народното събрание, после шествието отиде под прозорците на Министерския съвет, а след 14 часа недоволните от управлението на Бойко Борисов блокираха движението на Орлов мост.

Лидерът на партия "Възраждане" даде ултиматум на Борисов до утре да си подаде оставката.

Активистите на Възраждане се събраха на площада пред парламента, скандирайки за оставка на правителството. В началото, около 12 ч, за когато бе насрочен митингът, бяха не повече от 200 души.

Силите на реда бяха организирали извънредни мерките за сигурност. На място хората на Костадинов бяха посрещнати от неколкостотин полицаи. От двете страни на Народното събрание са паркирани десетки бусове на полицията и жандармерията. Пред самия парламент има две редици служители на реда.

Постепенно броят на недоволните се увеличи. Те скандираха "оставка и затвор на правителството на Бойко Борисов". Направи впечатление, че протестиращите са изключително поддръжници на партия "Възраждане" и че липсват хора на други политически сили. Единственото изключение бяха неколцина активисти на движение, наречено "Народна сила". Било ново, на няколко месеца и се борело за повече справедливост в татковината, обясниха те. 

На митинга развяват знамена на "Възраждане" и националния флаг и звучат патриотични песни. На място продължават да пристигат протестиращи, предаде репортер на OFFNews.

Пред OFFNews Костадинов коментира, че партията му е готова да поеме управлението на страната, ако кабинетът даде оставка.

Събират се подписи за провеждане на референдум срещу приемането на еврото и за "участие на хората в управлението на държавата".

Малко след 13 ч протестът тръгна към сградата на Министерския съвет под звуците на тъпан.

Призивът за национален протест пред парламента днес дойде от политическа партия "Възраждане".

Нейният лидер Костадин Костадинов преди седмица успя да създаде доста сериозно напрежение пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството където доведе свои поддръжници да протестират срещу министър Петя Аврамова, която според него е солидарно отговорна за кризата с водата на Перник заедно със задържания бивш екоминистър Нено Димов. Стигна се до сериозно напрежение и сблъсъци със силите на реда.

Днес "Възраждане" вече настоява за оставка на цялото правителство Борисов-3.

Българи, време е да направим следващата стъпка по пътя към свободата, зоват следовниците на Костадинов, чиято политическа ориентация е сглобка между национализъм и безрезервна подкрепа на политиките на руския президент Владимир Путин.

Самият Костадинов, който бе кандидат за кмет на Варна на последните избори и дори стигна до балотаж, в редица медийни публикации е наричан Костя Копейкин заради залитането си към Кремъл.

"Взеха ни въздуха! Взеха ни водата! Рекетират бизнеса! Политиката на правителството е вредна за всички нас! Налагат СЕТА, ЕRM2 (чакалнята на еврозоната), наредба Н-18 за касовите апарати и Закона за социалните услуги (ЗСУ)! Държавният рекет става все по-видим и решението е едно: ОСТАВКА – СЪД – ЗАТВОР ЗА УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!", пишат в поканата за протест от Възраждане.

Партията на Костадинов обяви протеста пред парламента веднага след като държавният глава Румен Радев свали доверието си към правителството на Бойко Борисов. Затова се очаква пред Народното събрание да отидат не само поддръжници на Възраждане, но и хора, които са на страната на президента в противопоставянето му с правителството. 

Автобусите в посока „Младост“ и „Дружба“ са отклонени през бул.“Драган Цанков“, ТВ кула, „Цариградско шосе“. Тролейбусите по линии 4, 5, 8 и 11 и автобус 280, 306, 84 и 184 ще въртят преди Орлов мост, съобщи Столична община. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

8

order

07.02 2020 в 19:00

О ооо д...то дава власт не дава доброволно!!!!
Страх и уплах от служебен кабинет!!!!

7281

7

Чалгомраззз

07.02 2020 в 18:32

Червените фашуги в "атака".копейката-новия волен...Но пасаран!

6063

6

Синия гол шаман

07.02 2020 в 18:03

Хахаха, Костадинчо, за да поемеш управлението на държавата първо трябва българите да те изберат. А ти имаш едва 0,0001 % одобрение!
А и не знам как ще се пребориш с кака си Кърма Импексова, тя също точи лиги да поемва управлението....

3110

5

fuerte

07.02 2020 в 16:19

Не, не мога да повярвам!! Най-после някой в тази страна иска оставката на Борисов, който от години унищожава страната! Въпреки, че политическите ми разбирания не съвпадат 100% с тези на Костадинов, готова съм още днес да се кача на самолета и да протестирам в София. Във всеки случай, поздравявам "Възраждане" за тази стъпка!!!

152

4

Socerez

07.02 2020 в 12:44

Скъпи Брок, защо си мислиш, че копейката е по-различна от тези 240 човека? И ако махнем тези, новите от къде ще ги вземем... ами пак от там, от където са дошли старите! Тоест, проблема е в обществото, във всеки един от нас, в манталитета ни. Това е, което трябва да се промени! А, че копейката е за затвор, предполагам и на теб ти е ясно!

17156

3

aviatora

07.02 2020 в 12:28

Мутрата министр-председател да бъде арестувана и съдена справедливо.

7800

2

Брок

07.02 2020 в 12:16

Драги ми Socerez, трябва да се разследват за държавна измяна тез 240 национални предатели в смешния парламент, защото го подкрепят по малко от 20% българи, тоест, в момента той е нелегитимен.