Кои са витамините, които ще ни помогнат да преминем плавно от зимния към пролетния сезон?

OFFNews 10 март 2022 в 15:25 4549 1

Снимка Envato

Към края на изтощителния и мразовит зимен период, през който организмът ни бе подложен на редица външни атмосферни влияния е редно да помислим и върху възможността да подготвим нашето тяло за предстоящия старт на пролетта. Различни комбинации от витамини и минерали могат да направят прехода между двата сезона по плавен и приемлив, като по този начин можем да бъдем добре подготвени за изпитанията, които неимоверно присъстват през всяка смяна на сезоните. В следващите редове ще споменем за предимствата на някои от тях.

Витамин D

Ако не сме имали удоволствието да посетим някое слънчево и топло местенце през мрачния и студен зимен сезон, за да си набавим достатъчно витамин D, то в повечето случаи може да се каже, че организмът ни силно търси присъствието му. Това е така, защото неговата функция е основно да подпомага хидратирането на кожата, като поддържа нужния воден баланс в тялото ни. Поради по-слабото си разпространение в природата и в различни месни продукти обаче, този витамин се оказва истинско предизвикателство за набавяне, ако не успеем да получим достатъчно слънчеви лъчи, от които да го приемем. Ако ни се налага да живеем или работим на място, на което слънцето рядко ни озарява, то можем да използваме хранителна добавка на този витамин, с която да успеем да влезем в правилния ритъм на пролетта.

Витамин B

Със слабото наличие и консумация на пресни плодове и зеленчуци през зимния период, организмът ни може да се нуждае именно от набавянето на витамини от група В, познати още като В-комплекс. Всеки един елемент от този комплекс може да отговаря за различни функции в нашия организъм - за разграждане на мазнините и протеините в тялото, за укрепването на нервната система, за сияйния и жизнен вид на нашата кожа и други. Точно по-слабото консумиране през зимата на тези витамини може да наложи приема и на допълнителни части от тях, за да успеем да посрещнем пролетта заредени с нужните енергия и настроение. Витамини от В-комлекс както и много други можем да открием на страхотни цени благодарение на мобилното приложение Lidl Plus, което ни дава възможност за отстъпки на определени продукти във веригите аптеки SoPharmacy. В тях през месец март можем да открием страхотни предложения както за витамините B, C, D и други, така и на различни козметични продукти за грижа на кожата, сред които маски за лице, лосиони против акне и други.

За да получим нужното намаление е необходимо единствено да предоставим кода за отстъпка от своето приложение Lidl Plus, което може да намерим в секция Партньори, на касата на аптеки SoPharmacy, Ceiba и Sanita или да въведем кода за отстъпка в поле „Промокод“ при приключване на поръчка онлайн в сайта на веригата аптеки.

Витамин C и другите важни минерали

За да успеем да посрещнем добре подготвени началото на пролетта е хубаво да помислим и за ползите и предимствата от витамин С. Известен със своята защита на имунната система, той може да се окаже най-необходимият елемент от нашия дневен хранителен прием, който да спомогне при плавната смяна от студения към по-топлия преходен сезон. Освен да стимулира и подпомага функциите на тялото, витаминът играе и важна роля при усвояването на така важните за организма ни минерали, като желязо, калий, магнезий и други. Широко наличен в различни плодове и зеленчуци като цитрусови плодове, ягоди чушки и т.н., витамин С има и своето важно значение и при грижата за кожата, като подпомага нейната защитна стена и еластичност.

Това бяха нашите предложения за витамини и минерали, които могат да ни подпомогнат при плавната смяна от зимния сезон към пролетта. А вие не забравяйте да се възползвате от страхотните отстъпки за подбрани продукти чрез мобилното приложение Lidl Plus и аптеките SoPharmacy, където тези и други хранителни добавки и козметични продукти могат да бъдат открити на повече от достъпни цени.

Публикацията е част от партньорството на OFFNews с Lidl България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови