Говорим си с един приятел...

Димитър Аврамов 24 януари 2021 в 16:28 10476 0

Говорим си с един приятел и той вика: "Добре, де, ти ще си сложиш ли ваксина против COVID?" Аз отговарям: "Веднага, в момента, в който я докопам. Даже ще си сложа от всички по една". Той: "Е, защо?" Отговарям: "Защото след 6 месеца тия, дето са си сложили ваксина, като им пораснат еййй такива зъби и нокти, като им поникнат рога и крила, а на мъжете като им станат ейййй такива ония работи, първо ще ни... , а после ще ни изядат. За т’ва - дайте си ми ваксината". 

Ако пък нищо от това не стане и ако във ваксината има само чип, тогава ще съм леко разочарован. На първо място, защото съм фен на Mac OS и Linux, а не на Microsoft-ските продукти. Което ме навежда на мисълта, че не е лошо да пробвам индийската ваксина. От нея най-много да замириша на масала... като след индийски ресторант. От руската няма да си сложа, че сигурно много ще друса и трака... още си спомням семейната "Лада" 1300 от 80-те години на предния век. Вие, дето не ги помните тези неща, блазе Ви!

Демек, на мен чипирането на Бил Гейтс няма да ми хареса, ама не защото няма да е хубаво по принцип, а защото не съм фен на "Майкрософт"... нещо като "Металика" и "Мегадет". Или си фен на едното, или на другото. Аз харесвам "Диип Пърпъл". И с Гилън, и с Ковърдейл, и с Джо Лин Търнър, и с Томи Болин, и със Стив Морс на мястото на Ричи Блекмор. Ако не сте съгласни с мен, значи ви харесвам. Ако горепосочените имена не ви говорят нищо, но пък можете да си изтананикате мелодия от Константин или Фики, няма смисъл да четете нататък. И да ви чипират, и да нe ви, все тая. Всичко е загубено!

Всъщност, за повечето сънародници обаче чипът ще върши страшна работа. Хубавото на чипирането за народ, който прекалява с алкохола, демек нашият, е че като прекали и забрави къде се намира, чипът ще му изпрати координати и ще може да се намери къде се е загубил. Лошото е, че чиповете и технологиите акъл нe дават. Ще ти кажат къде си се загубил, ама няма да ти кажат как да се намериш. Така че разбирам тези сънародници, които са върли противници на чипирането. Те са наясно, че са се загубили и нямат никакво желание да се намират.

Важно е да имаме позиция по въпроса с чипирането, нали? Чиповете може и да са като ваксините, дето правителството ги внася - на теория съществуват, а на практика да ги няма. За сметка на това самомодифицирането е в напреднал стадий. Дотолкова, че като дойдат истинските чипове, биологичната единица, която трябва да ги носи, вече ще се е самомодифицирала до такава степен, че чипът няма да върши работа.

Като казах мутация, се сещам, че онзи ден правителството произведе следната новина за епидемичната обстановка: "По косвени непотвърдени данни британският щам на коронавируса е влязъл в България". Ама как хубаво звучи: "По непотвърдени, косвени данни". Добре, че се потвърди, та номерът мина. Както казва един друг мой приятел - Жоро Бийтълса: "Абе тия медии ги побъркаха бабите. Първо им говорят за COVID, а след това за lockdown и те, горките, се чудят кое от двете са хванали!" Прав е! За COVID-19 като няма българска дума, поне за lockdown има. "Затвор" е. Добре де, всъщност е "затваряне", но то като се проточи известно време, си става чист затвор.

Абе, хора, ние, че не сме много умни и затова ви търпим магариите, това е вярно. Ама и вие сте расли в същите детски градини. Какво ни плашите с мутиралия британски вариант на вируса? Като че ли не сме ги виждали и преди британските мутации. Луда крава, Сток Сити, "Брекзит" и т.н. Кажете си, че не искате да отваряте ресторантите и баровете, че искате хората да са наплашени, че така по-лесно се управляват, а после - и по-лесно се печелят избори. Наплашен народ винаги за властта се държи и не ще да я сменя.

Ама да се върна на чипа. Важно е какъв ти е чипът, но още по важно е на какво е монтиран. По-паметливите, демек по възрастните, помнят феномена емблема на "Мерцедес", монтирана върху "Жигули". За да съм кристално ясен ще кажа, че разликата е като между Майкъл Джексън и Филип Киркоров. Едното от двете както и го чипираш, все тая... пълна загуба на чип.

И последно за чипирането. Нямайте грижа. Чиповете са като чувалите с трупове в хладилни камиони. Демек - привидна очевидност, ако използвам напълно извадено от контекста уникално обяснение от “Човешката несигурност” на изключителния проф. Георги Фотев. И понеже аз не мога сложно, ще го кажа просто... да се разберем с всички. Чип на тиква не работи. Изборът е прост и ясен - чип или тиква?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови