А1 е новото име на Мтел. На *88 вече ще отговарят до 60 секунди

OFFNews 22 май 2018 в 14:37 39109 3

Мтел вече се нарича А1. Тази нощ всички магазини на телекома се преобразиха и вече носят новото червено-черно лого.

След 23 години на пазара, над 4 милиарда лева инвестиции и над 4,5 милиона настоящи клиенти на мобилни и фиксирани услуги, първият GSM оператор в България предприема най-голямата промяна в своята история.

Новото юридическо име на телекома е „А1 България” ЕАД.

Всички условия по договорите с клиентите на компанията ще останат непроменени и ще са валидни до изтичането на срока им. Няма да има никакви промени и по отношение на телефонните номера и SIM картите в мрежата на телекома.

Новото име на компанията е само част от цялостния процес по промяна. Основната идея в него е А1 да се вслушва все повече в мнението на клиентите, за да отговори на техните очаквания и да направи живота им в дигиталната ера по-лесен и по-забавен. Промяната ще позволи на компанията да гарантира по-високо качество на своята мрежа, да направи технологиите по-достъпни и лесни и да осигури лоялно отношение и удобство на клиентите си, обясняват от комуникационното дружество.

А1 е основният бранд на компанията, собственик на вече бившия "Мобилтел" - А1 Group, която пък е част от четвъртата най-голяма телекомуникационна група в света América Móvil на мексиканския милиардер Карлос Слим.

Идеята е всички компании от телеком групата в Европа да ползват една силна търговска марка.

„Днес ставаме част от нещо голямо – силна международна марка, каквато е А1. Тя ни носи нови стандарти за обслужване, единна корпоративна култура, повече знания и опит. Новият бранд отразява нашата цел да бъдем лидер, като се възползваме от възможностите на дигитализацията в полза на нашите клиенти. Щастлив съм, че ще можем да предоставяме достъп до най-новите технологии още по-бързо, да ги направим максимално полезни за хората и да им осигурим свободата да ги използват така, както те самите изберат”, сподели Александър Димитров, главен изпълнителен директор на A1 България.

По повод ребрандирането на първия мобилен оператор у нас, компанията е приготвила някои изненади за клиентите. 

• Всеки абонат на мобилна услуга, който свали или просто стартира приложението на телекома Моят А1, ще получи подарък от 10 000 MB мобилен трафик в рамките на един месец.

• Клиентите на A1 ще могат да правят безплатен тест от един месец на всички нови услуги на телекома преди да решат дали ще се възползват от тях до края месец юни.

• Компанията предоставя възможност на всички свои клиенти да дават обратна връзка за състоянието на мрежата чрез приложението Моят А1 или на А1.bg. Освен че ще вземе под внимание всяко изпратено мнение, за да подобри услугите си, телекомът ще подарява и 500 MB на хората, които подадат сигнал в Моят А1.

• Всички клиенти на телевизионна услуга от A1 ще получат безплатен достъп до над 210 канала през уикендите на месец юни.

• Специално за своето ребрандиране А1 пуска промо оферти за своите фиксирани услуги, които предлагат допълнително ТВ съдържание на специални цени.

• 50% отстъпка на избрани устройства в магазинната мрежа на телекома и на електронния магазин на А1.bg до 31 май.

След успешния старт на двата собствени спортни канал в началото на 2017-а, А1 ще продължи да развива собствено съдържание – компанията ще навлезе и на пазара на музикален стрийминг със своя платформа, която се развива от A1 Group и América Móvil. Тя ще разполага с богато съдържание от над 30 милиона песни на всички световни изпълнители – от класическа до модерна музика. Клиентите на услугата ще имат възможност да слушат и цялата българска музика – поп, рап, поп-фолк, класика, естрада, дори и стари градски.

Портфолиото на телекома ще включва и платежни услуги като дигитален портфейл, чрез който потребителите ще могат да осъществяват парични трансфери помежду си, както и плащания онлайн и на POS терминал. A1 ще предостави за първи път у нас кредитна карта със своя бранд, която ще е лесно достъпна за клиентите на абонаментен план.

Телекомът ще предложи и собствена линия смартфони с бранда А1, която ще се предлага с гаранция от 36 месеца вместо стандартната гаранция от 24 месеца. Промени ще има и в мобилните планове, които вече ще се казват A1 One Unlimited и ще предлагат още повече възможности за общуване и забавление.

А1 ще обърне специално внимание на лоялните си клиенти. Те вече ще имат възможност да закупят мобилни устройства на преференциални цени дори и в средата на техния договор. Програмата за лоялност А1 клуб ще включва още повече стоки и услуги, които ще се предлагат на специални цени за клиентите на компанията.

От компанията декларираха и няколко важни обещания към клиентите.

А1 гарантира възстановяване работата на услугите в рамките на 6 часа и инсталация на услуги до 3 работни дни. Освен това телекомът обещава, че всеки клиент ще може да се свърже с оператор на телефоните за обслужване *88/ 088 123 в рамките на 60 секунди.

Отделно форматът на фактурите ще бъде още по-ясен и удобен за следене от клиентите. Те ще получават и регулярна информация за своите услуги чрез кратки съобщения. За удобство на клиентите А1 ще осигури заместващо устройство при сервиз на телефон.

Спортните канали

Спортните канали на A1, познати до момента като Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, вече ще носят името MAX Sport 1 и MAX Sport 2. Промяната е част от цялостното ребрандиране на компанията, като цените за достъп до тях ще останат непроменени.

Спортните канали ще продължат да предлагат богато спортно съдържание както и досега, включващо огромно разнообразие от спортни състезания и първенства: 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях има коментарни студия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

23.05 2018 в 09:40

Мобилтел на всеки пет години с нова марка, защото старата вече е оцапана.

6109

2

Azarael

22.05 2018 в 20:21

В подобни ситуации народа го е казал много правилно:
"Вълкът козината си мени, но нрава . . .никога "!

15914

1

поп Дръвчо

22.05 2018 в 18:24

Всичко това е чудесно.

А дали ще спрат да дават договори без цени в тях и да начисляват после суми, различни от обещаното в офиса?

А да искат кошмарни неустойки за предсрочно прекратяване на договор?