Мистерия със забравена чанта пари на ДПС-депутат, МВР го покри

OFFNews 28 август 2013 в 19:04 10420 9

Банкноти. Снимка БГНЕС/архив
Банкноти. Снимка БГНЕС/архив

Народен представител от ДПС е забравил чанта със 102 хиляди лева на бензиностанция „Лукойл“ край севлиевското с. Ряхово, след което с помощта на полиция парите му били върнати. Тази информация се появи вчера в габровския сайт centralnews.bg. Според публикацията депутатът е Рамадан Аталай, движил се е с автомобил „Ауди А8“, а в забравената чанта в присъствието на полиция били намерени бележки със записани имена на горски парцели с местонахождението и цената им.

Проверка на OFFNews показа, че действително има такъв случай – депутат от ДПС е забравил чантичка с пари във въпросната бензиностанция на 22 август (миналият четвъртък), след което служителите са се обадили в полицията, откъдето са звъннали на народния представител да се върне и да си прибере загубеното. Кой е депутатът обаче остана загадка – от областната дирекция на МВР Габрово, което контролира севлиевската полиция, съобщиха само, че не става дума за Аталай, но категорично отказаха да назоват името на разсеяния народен представител.

Потърсихме за коментар и сайта - първоизточник на информацията, но не получихме отговор.

Не бил Аталай, а Х. Не били 100, а 10 хиляди. Не било чанта, а портфейл

Първоначално OFFNews се свърза с пресцентъра на МВР в Габрово, откъдето ни информираха, че публикацията не е достоверна. Не ставало дума за Рамадан Аталай, а за друг „гражданин“ и сумата била около 10 хиляди лева. Забравена е била не чанта, а портфейл. На въпроса за бележките с горски терени в чантата, оттам отвърнаха, че не е имало никакви данни за престъпление и гражданинът бил изпратен по пътя си. Кой е той обаче, от МВР отказаха да съобщят, с обяснението, че не дават информация за проверени граждани.

На въпрос как ще реагират, ако самият Аталай съобщи, че той е бил разсеяният депутат, от пресцентъра на МРВ Габрово сериозно заявиха: „обадете ни се, ако научите такова нещо“.

Потърсен за коментар, Аталай заяви, че не е участвал в такава случка и от 20 дни е в чужбина. На въпрос къде точно се намира, след известно колебание депутатът каза „ами Турция пишете“. Запитан дали не става дума за негов колега от ДПС, Аталай каза, че не знае и шеговито добави: „Но пишете мен, щом сте ме вкарали в новините – няма проблем. Ако някой колега е с по-слаби нерви, кой знае какво може да му докарате“.

Източници от „Лукойл“ потвърдиха, че не става дума за Рамадан Аталай, но бяха категорични, че забравилият чантата е друг депутат от ДПС. Оттам обаче отказаха да назоват името му и ни препратиха отново към полицията.

От МВР Габрово отново отказаха подробности с аргумента, че не дават такава информация за граждани. На забележката, че сума от 10 000 лева не може да се побере в портфейл, оттам допуснаха, че може да става дума и за „мъжка чантичка“. А на контрааргумента, че става дума не за редови гражданин, а за народен представител, носещ в себе си голяма сума пари – тоест, информация от обществен интерес, от пресслужбата отсякоха: „съжаляваме, не можем да ви дадем информацията, обърнете се към столичния пресцентър на МВР, ако оттам могат да ви помогнат“.

Справка на OFFNews показа, че случаят не фигурира в полицейските сводки от последната седмица. От пресцентъра на вътрешното министерство първоначално отговориха, че ще проучат въпроса ни, след което отговориха, че не могат да съобщят име. Когато не става дума за криминално деяние, МВР няма практика да огласява данните от проверката, обясниха оттам.

„Анкетата“ ни сред ДПС депутати, които са от Северна България и минават през Севлиево на път за вкъщи, също удари на камък. Хасан Хаджихасан, който е от Велико Търново отвърна, че не е участвал в такава случка. „В момента съм в Търново,.но да ви кажа, по принцип не спирам на тези бензиностанции, защото нафтата им е по-скъпа“, каза той. И добави: „ако имах куфарче с пари, в момента щях да съм в Бодрум или на друг курорт“.

Колегата му Рушен Риза от варненското с. Николаевка също посрещна въпроса с ирония: „Ако се окаже, че имам такова куфарче с пари, нека веднага ми го върнат“. И каза, че не знае за такъв колега.

Областният председател на ДПС в Габрово Ердоан Узунов също отвърна, че е прочел за случая само от местните медии. На въпрос знае ли кой точно е депутатът, той отвърна „ами нали в публикациите се казва кой е“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!