Доган неразположен, пратил болничен в съда

OFFNews 20 август 2013 в 16:36 3863 11

Ахмед Доган. Снимка: БГНЕС
Ахмед Доган. Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган има гастроентерологичен проблем. Поне по документи. Почетният председател на Движението за права и свободи е представил пред Софийския градски съд болничен лист, в който е посочено, че се налага домашно лечение за 4-5 дни.

Заради болничния лист председателят на съдебния състав, който гледа делото срещу Октай Енимехмедов, е отменил принудителното довеждане на Доган, съобщава „Дневник“.

На 14 август Софийският градски съд (СГС) не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов, защото почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се яви. Съдът постанови Доган да бъде доведен принудително на следващото заседание. На 15 август обаче в съда е постъпила молба от Доган, в която той е обяснил неявяването си със здравословни проблеми.

Октай Енимехмедов е обвинен в опит за убийството на Доган, след като на 19 януари насочи газов пистолет в главата на Доган, който в този момент четеше речта си от трибуната на националната конференция на ДПС. Енимехмедов може да лежи 10 до 20 години в затвора, ако бъде осъден.

Софийският градски съд насрочи новото заседание по делото за 24 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!