Депутати летят от Тайланд и Италия за извънредното заседание

13 август 2013 в 11:09 5065 19

Парламентът. Снимка: Сергей Антонов
Парламентът. Снимка: Сергей Антонов

Депутатите ще се завърнат в София в последния момент преди петъчното извънредно заседание на парламента, на което ще се обсъжда ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета.

В неделя депутатите от БСП и ДПС са били инструктурани по телефона да са на линия в петък в София, а вчера са получили и есемеси за потвърждение писа „Стандарт“.

Самолетът от Варна за София рано сутринта в петък - в 5:25 ч., е зает главно от народни избраници, съобщи изданието. Според негови източници, самолетните билети били двупосочни, като връщането е същата вечер. Самолетните билети, купени в последния момент, са на цена около 400 лв., а за първа класа цената е 900 лв.

Накратко, депутатите ще прекъснат почивката си само за ден и ще летят на разноски на парламента, при това доста скъпо.

Част от депутатите сами ще платят разходите си за прибирането. Става дума за онези, които „ваканцуват“ зад граница. Някои депутати се прибират от Тайланд, други - от Гърция, трети - от Италия. Те имат възможност да подадат искане за възстановяване на разходите.

По информация на „Стандарт“, много от червените депутати са в почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг или в съседна Гърция. Лидерът на ДПС Лютви Местан пък в момента е "Евксиноград", а от 17 август се очаква там да пристигне и премиерът Пламен Орешарски.

Дали гласуването на президентския указ ще мине в петък в пленарна зала, зависи от ресорната бюджетна комисия, която трябва да го обсъди предварително, обясни председателят на парламента Михаил Миков. "Зависи от председателя на бюджетната комисия (Йордан Цонев от ДПС - бел.ред.), който трябва да свика заседание на комисията", каза Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!