Гейове причакват младежи в тоалетна под НДК

Александра Маркарян, Юлиан Христов 23 ноември 2016 в 16:15 71131 13

НДК

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

НДК

"Беше петък сутринта, 11 ноември. Бях в НДК, в „Costa“. Изпих едно голямо капучино и след това трябваше да отида до тоалетна. Слязох до тоалетната при „Subway“. Струваше 60 стотинки, за да влезеш. Дадох ги на чистачката и влязох. Ползвах писоара и докато си миех ръцете, чух мъж да говори с чистачката отвън. Той влезе - беше на възраст между 27 и 30 години - и застана срещу мен. Обърнах се към него, защото блокираше изхода. Той просто ме погледна и се опита да ме хване за члена. Бях шокиран, блъснах ръката му и извиках "Какво правите?!". Той само се усмихна, каза нещо, поклати глава и тръгна към писоарите. Излязох бързо. Шокиращо."

Това разказва млад мъж, който се свърза с OFFNews, след като два пъти е станал жертва на подобно посегателство.

Първия път Д. М.* решил, че става въпрос за случайност, че просто някакъв луд човек го е издебнал в тоалетната, но когато подобно нещо се случило втори път в същата тоалетна, той подал сигнал в полицията и се обърна към медията ни, за да даде гласност и това да предпази потенциални потърпевши.

Първият инцидент станал 7 месеца преди втория, когато Д. М. за първи път влязъл в тази обществена, платена тоалетна, в която през работно време постоянно има жена, която събира таксите.

"Ползвах същата тоалетна 7 месеца по-рано. Влязох и вътре стоеше едър, мускулест мъж, висок близо 2 метра. Беше сутринта, делничен ден. Помислих си, че има нещо странно в това някой просто да стои в тоалетна, без да прави нищо. Отидох до писоара, а той дойде до мен и ме гледаше. Подготвях се да ползвам писоара, той не го ползваше а просто се взираше в мен. Много ми се ходеше до тоалетна, но си тръгнах и отидох до затворените тоалетни. Имаше само една тоалетна с врата, която обаче беше счупена. Не можеше да се затвори добре, дръпнах я, така че да не може да влезе някой отвън. Реших, че може би изпитвам параноя или нещо такова. Мъжът дойде и започна да бута вратата, за да влезе. Разкрещях се. Изчаках около минута и излязох. Бях готов да се бия, защото се опасявах, че този мъж иска да ме изнасили. Но той вече беше в другия край на тоалетните."

След този първи случай Д. М. не се усъмнил, че може да има нещо по-особено, свързано с тоалетните. Решил, че е случаен инцидент и не предприел нищо. След втория път обаче се прибрал у дома и потърсил информация в интернет. 

"Първият сайт, който излезе в търсачката, се казваше cruisinggays.com. Там се описваше детайлно тази тоалетна. Пише, че чистачките знаят за това, че там се събират гейове, както и че най-доброто време да ходиш там е през седмицата - сутринта или следобед. Пише: „Чистачките са приятелки с някои от посещаващите мястото“. Пише, че властите знаят, но че никой не е арестуван. Пише също, че там може да намерите всякакъв тип мъже - от мъже с атлетични фигури до пенсионери.

Беше шокиращо да открия, че съществува такова място в центъра на София. Има много голям риск за туристи, за деца. Там може да се навъртат и педофили", предупреждава Д. М.

Той е информирал и 4-то Районно управление на полицията чрез телефонно обаждане. "Те казаха, че ще проверят камерите, за да видят дали има нещо нередно, но е трудно да се идентифицира. Аз бих могъл да идентифицирам мъжа, но когато излязох, наоколо нямаше полицай", споделя младият мъж.

Репортер на OFFNews провери какво е движението по сигнала. От 4-то РУ обаче отговориха, че такъв не е постъпвал при тях.

OFFNews провери и каква информация съдържа споменатият сайт cruisinggays.com. Оказа се сайт, включващ информация за "приятелски настроени към гейовете" места по целия свят. В него има и карта, на която човек може да открие "приятелски към гейовете" клубове, барове, сауни, хотели във всяка точка на света, включително София, България.

В Европа са отбелязани близо 14 000 такива места. Най-много са те във Великобритания - 5703, на второ място е Германия - 1571, на трето е Испания - 1291, а на четвърто е Франция - 1012.

В България са обозначени 28 такива места, 17 от тях са в София и едно от най-препоръчваните от сайта е тоалетната под НДК. Споменати са например тоалетна в Бизнес парка, Централната жп гара, Борисовата градина, плувният басейн и сауната в Спортната палата, други сауни, барове.

*Не публикуваме името на потърпевшия от съображения за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12050

15

Very Bastard

23.11 2016 в 22:12

Чичолина , ама той ходи сам щото си знае , че там има компания дето стои на полусъединител . :)

12482

12

Ihatestupidpeople

23.11 2016 в 21:25

El Commandante, пожелавам ти от сърце да го изпиташ на собствен гръб чрез децата ти и внуците ти. :)

77927

11

El Commandante

23.11 2016 в 21:07

" ще започнат гонки срещу хората с различна от общоприетата сексуална ориентация?"

Идеята не е лоша.

12482

10

Ihatestupidpeople

23.11 2016 в 20:31

Пълни простотии! Как можахте да публикувате такава глупост? Или сега, когато комунистите официално се връщат на власт, ще започнат гонки срещу хората с различна от общоприетата сексуална ориентация?