Една от майките за размяната на бебетата: Усещах само болка

Двете жени поддържат връзка, чуват се по телефона и си изпращат снимки на децата

OFFNews 01 февруари 2023 в 09:36 1765 1

Севда Михайлова

Снимка Скрийншот

Севда Михайлова, една от майките с разменени бебета

„Нищо не усещах, имах само болка”, разказва Севда Михайлова по Нова телевизия, една от майките с разменени бебета за момента на връщане на децата при биологичните им родители. Казва, че вместо да изпита щастие от това, че се среща с биологичното си дете, изпитала тъга защото се разделя с досега отглежданото от нея бебе.

„Най-трудният ми момент беше като се разделяхме. Знам, че тръгва и беше много гадно чувството”, спомня си Севда. Всеки ден се сещала за този момент. Според нея белегът ще остане за цял живот.

Двете майки поддържат комуникация и постоянно си изпращат снимки една на друга. Севда Михайлова споделя, че и двете се разстройвали при всяка нова снимка.

Според вуйчото на жената е по-добре, че размяната е станала докато децата са все още малки. „Всеки мисли, че ние се борим за парите. Ние не се борим за парите, но щом е станало това нещо, смятам, че всеки човек като сгреши, го вкарват в затвора. Също така смятам, че щом някой е сгрешил, би трябвало да си плати”, допълни той.

Не може да се измери в пари раздялата с едно дете. Не се борим за парите, но щом е станало трябва да се плати. Гледах по новините как някакъв работник е счупил някакво от жълтите павета, което не го омаловажавам, това е историческа ценност, но както гледам от Общината искат да го глобят с 200 000 лв тая фирма. Не мога да разбера как едно паве струва 200 000 лв., а един човешки живот не може да бъде оценен на толкова, казва мъжът.

Севда споделя, че с тези пари би искала да даде нещо на децата си, да се изучат, да имат жилище. По думите ѝ от болницата не са се извинили, не са се обаждали. "Според мен трябва да си получат заслуженото", каза майката и допълни, че иска виновниците да бъдат уволнени.

Вуйчото е категоричен, че ще се борят докрай: "Това не са обувки да ги размениш. Това са деца. Объркали са живота на семействата", казва той и допълва - Радваме се, че другото бебе е на по-хубаво място, при по-богати родители. Ще се опитаме да възпитаме и нашето бебе, да стане добър човек." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

01.02 2023 в 10:44

А така, търсете си правата, за да се разчисти тая клоака, и недосегаеми да се поразтреперят малко.

За съжаление данъкоплатеца ще плаща, а персонала я нещо се промени я не. Но натискайте за максимум, никаква прошка, за да се почуства някой малко неудобно поне