Адвокатът на една от майките с разменени бебета: Очакваме доброволно обезщетение от Шейново

OFFNews 19 януари 2023 в 09:52 1362 0

Шейново

Снимка Скрийншот

Втора АГ болница "Шейново"

"Клиентите ми все още изчакват болницата да ги обезщети доброволно, без да се налага да се стига до съд. За никого не е нужно да се продължава с тази сага”, каза по Нова телевизия адвокатът на едно от семействата с разменени бебета Стоян Стойков. 

В сряда от лечебното заведение обявиха, че ще потърсят външен консултант, който да помогне в разрешаване на казуса с обезщетенията. Стана известно, че другото семейство вече е подало иск за 300 000 лв. заради неимуществени вреди.

Стойков отбеляза, че подобен случай не е имало у нас и липсва съдебна практика по казуса. По думите му не е известно какво обезщетение би определил съдът при евентуално дело.

„Погледнато реално, подобен казус с последиците, които има върху семействата, децата, майките и въобще техните родители, явно ще остави травма за цял живот”, каза още Стойков. Адвокатът на една от майките заяви, че при първата среща с колегата си, който защитава правата на другото семейство, са се разбрали, че справедливо обезщетение би било равно на 300 хил. лв. – сумата, за която ще претендира и втората майка.

Стоян Стойков е категоричен обаче, че не може да се сравнява убийство с размяна на деца. По думите му трябва да се оценява как казусът е повлиял на психиката на пострадалите лица. Той не скри, че най-тежкият момент за клиентката му бил, когато видяла как другата майка дава интервю, в което отказва да ѝ върне детето.

Юристът обясни, че болница „Шейново” има застраховател, който би следвало да плати обезщетенията, които ще се дължат на пострадалите семейства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !