Меджидиев за разменените бебета: Човешка грешка, небрежност на персонала

Министърът разпореди масови проверки в АГ болниците в страната

Янка Петкова 21 декември 2022 в 16:07 1909 0

Асен Меджидиев

Снимка БГНЕС//Надежда Пеева

Асен Меджидиев, служебен министър на здравеопазването

В случая с разменените бебета става дума за човешка грешка, небрежност от страна на персонала. Това каза в коментар по казуса с бебетата в АГ болница "Шейново" служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Той потвърди, че е разпоредил да бъде извършена проверка от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и от Столична РЗИ.

От директора на болницата д-р Румен Велев разбрал, че става дума за бебета, които са родени през септември, в един и същ ден, по едно и също време. Според министъра не става дума за умишлена размяна.

И в количките е имало разминаване. Това е процес, който трябва да се проверява няколко пъти. На няколко пъти по веригата е проявена небрежност според мен. Убеден съм, че този случай ще има благоприятен изход. Направени са ДНК експертизи на двете родилки и силно се надявам, че след намесата на МВР и прокуратурата проблемът ще се разреши. Ще бъдат взети много сериозни мерки. Ще проверим реда при раждане при изписване на дечицата, каза още министърът.

По думите му директорът на "Шейново" д-р Велев е разбрал за случая преди седмица. "Никой не ни е уведомил", обясни Меджидиев и подчерта, че ще бъде направен много сериозен анализ на случая, за да бъде изяснено кой каква грешка е допуснал. Проверки ще има и в останалите АГ болници в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !