Слушалките Huawei FreeBuds 4i предлагат премиум функционалности за всеки

OFFNews 23 април 2021 в 17:20 13265 0

Наскоро Huawei представи най-новите си изцяло безжични слушалки, FreeBuds 4i. Новото попълнение има с какво да впечатли потребителите като съчетава някои премиум функционалности при достъпната цена в свободна продажба от около 150 лв.

FreeBuds 4i предлагат доста приятна и значима еволюция в дизайна спрямо миналогодишното предложение, FreeBuds 3i. Така например стеблата на слушалките са плоски, а горната част е с ергономична форма. За оптимално прилягане в ухото в комплект има различни по размер силиконови накрайници. Това е важно и за постигането на оптимално механично уплътнение, което от своя страна допринася за изолирането на околните шумове.

Кейсът за зареждане също търпи еволюция и е в елипсовидна форма с полирано/лъскаво покритие. В него има USB Type-C порт за зареждане на вградената батерия и бутон са първоначално свързване със смартфон или друго съвместимо устройство.

За свързване към устройства се разчита на технология Bluetooth 5.2. По този начин те са съвместими с широк кръг продукти, включително повечето смартфони с Android и iOS (iPhone). Ако използвате iPhone свързването става директно през менюто за Bluetooth връзка в телефона и след задържане на бутона на кутията на слушалките.

Потребителите с Android получават една допълнителна екстра, а именно приложението Ai Life, което идва през магазина за приложения AppGallery с актуалните модели на Huawei. За тези от вас, които използват друг модел с Android е необходимо да изтеглите магазина и от него да се сдобиете с приложението. Програмата дава достъп до информация за заряда на батериите на слушалките и кейса, опция за промяна на режима на шумопотискане и за определяне на това каква функционалност да се извършва при двойно докосване на слушалките.

Но да се върнем и към самите слушалки. Те разполагат с 10-милиметрови говорители, които пресъздават приятен и качествен за класа си звук. Всяка слушалка има по два микрофона, които се използват и от системата за активно шумопотискане. Именно това е единият от премиум акцентите на модела.

Тази функционалност позволява почти цялостното премахване на страничните шумове. Тя е ефективна дори в доста шумна обстановка. В това число са градският транспорт, съседските ремонти или дори когато сте в движение и около вас има много хора. Този режим се активира или с продължително задържане върху едната слушалка или през приложението AI Life за Android.

Сигурно си задавате въпроса за това как функционира тази технология. Тя разчита на вградените микрофони и говорител за потискане на фоновия шум и звуци. На практика микрофоните улавят околните звуци и се генерира потискащ звук от говорителите, който ги неутрализира.

Шумопотискането действа и когато разговаряте по телефона, като отсрещната страна също до голяма степен няма да чува какво се случва около вас. Доста полезна екстра при разговори, особено ако ви се налага да ги водите в движение или в домашни условия, когато не сте сами.

Наличен е и режим за пропускане на околния шум, тук отново се използват вградените микрофони, които дават сигнал към говорителите и го засилват. Това ще ви позволи да си поръчате например кафе или да размените някоя и бърза реплика с приятел, без да сваляте слушалките. Има и трети режим, за изключване на тези функционалности.

Добра добавка е и наличието на специален сензор във всяка слушалка, който се използва за засичане дали те са поставени в ухото. Съответно при сваляне се прекъсва плейбекът, а при повторно поставяне той се възстановява.

Другата много силна черта на слушалките е издръжливостта на батериите. С един заряд те доставят до 10 часа непрекъснато слушане на музика ако е деактивирано шумопотискането или до 7.5 часа ако е активирано. Издръжливостта е добра и по отношение на разговорите. Тук тя е съответно 6.5- и 5.5 часа.

Наличният заряд в кейса може да увеличи издръжливостта до 22 часа непрекъснато възпроизвеждане. С тези слушалки можете да разчитате на целодневен достъп до любимата си музика или на дълги разговори с високо качество. Те са подходящи за дълги междуградски и международни пътувания.

Благодарение на технологията за бързо зареждане можете да разчитате на 4 часа плейбек с 10 минутно зареждане. Зареждането на кейса е през вградения USB Type-C порт, а в комплект идва и съответният кабел.

Слушалките са налични в бял и черен цвят и вече можете да ги закупите в търговската мрежа у нас. Цената им от около 150 лв. ги прави доста добро попадение в този клас. Това е така тъй като те предлагат ефективна технология за шумопотискане и сериозна издръжливост на батериите, все черти запазени за по-премиум предложенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови