Пролука в санкциите: Приятел на Путин от черния списък на ЕС позира за селфи във Венеция

Красимир Крумов 19 юли 2022 в 12:37 10139 5

Соня Плотникова и Владимир Плотников

Снимка Instagram / soniaplotnikova

Соня Плотникова с баща си Владимир преди ден в Истрия, Хърватска

„Кървави пари.“ С такъв коментар реагират потребителите в Инстаграм под снимката с най-новата придобивка на рускинята Соня Плотникова – пръстен от бяло злато с диаманти на „Булгари“, който струва 17 хиляди долара в маркова бижутерия, докато по-бедните рускини се задоволяват с копие за 350 рубли от Алиекспрес. На снимката най-вероятно е оригинал, защото Соня Плотникова може да си го позволи – дъщеря е на близкия до Владимир Путин депутат от Държавната дума Владимир Плотников. Соня се е отбелязала от хотел „Хаят“ в Истанбул и по всяка вероятност там си е купила и пръстена.

Последователите на Соня в Инстаграм са два вида – тези, които ѝ се възхищават, и другите, които я засипват с хейт, от който рускинята не личи да страда. Затова нито пръстенът, нито чантите на „Диор“ или „Гучи“, с които позира учудват някого, нито локациите – от Палмата на Дубай до дачата в Перм или морски нос край Севастопол. За 18-годишнината си преди 3 години се снима с дълги бедра на фона „Ролс Ройса“ на баща си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Soniaplotnikova (@soniaplotnikova)

През последните дни обаче Плотникова успя да вбеси потребителите на Инстаграм след като си пусна серия от селфита с баща си Владимир Плотников. Една от снимките е от понеделник и е направена в „Кемпински хотел Адриатик“ в Истрия, Хърватия, а преди четири дни другата по каналите на Венеция в Италия. Проблемът е в това, че името на 60-годишния Владимир Николаевич Плотников фигурира в санкционните списъци на САЩ, Канада и ЕС и не би трябвало да може нито да влезе в Съюза, нито да си харчи тук парите. Плотников е в черня списък на ЕС от 23 февруари 2022 година, ден преди нахлуването на Русия в Украйна, а мястото си го е осигурил като депутат, гласувал за признаването на ДНР и ЛНР. Предполагаемият маршрут, по който е стигнал до Европа е Москва – Истанбул – Венеция – Словения – Хърватия.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Soniaplotnikova (@soniaplotnikova)

Със снимки от Виена се хвали съпругата на Путиновия депутат. Самата Соня Плотникова, която обикаля из Европа още в първите дни на войната подкрепи Владимир Путин в Инстаграм като написа „Ще се справим с всички трудности. Русия е най-могъщата държава на света, цялата тази ситуация ни свърза още по силно нас, руснаците. Станахме още по-големи патриоти.“ Въпреки патриотизма, около 80 процента от позьорските снимки и селфита на депутатската дъщеря са снимани извън Руската федерация.

След публикуването на селфита с баща й, Соня Плотникова е засипана с ругатни и обиди. Едни я изпращат на екскурзия в Буча, други и казват, че не е добре дошла в Европа. Най-често повтаряният въпрос е как близък сподвижник на Путин се е оказал в „Колективния Запад“. В социалните мрежи се уговарят да посетят хотела в Истрия с червена боя и украинското знаме, но междувременно Плотникова е пуснала следващото си селфи от Виена. „Не си добре дошла тук, отивай си преди да са те изгонили“ – дават съвети посетители на профила. „Надявам се, че следващата ви спирка ще бъде в Хага“ – саркастично пише друг потребител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

20.07 2022 в 17:25

Сигурно заради санкциите е по джапанки, а може и да си е ватенка по душа :–)

12078

4

edin slep

20.07 2022 в 01:42

Интересно от къде е пробива, подозирам България.

Иначе тази ако и се махне тунинга, може и да е умерено симпатична тийнка, ама като гледам бащата, само тунинг помага да не плаши хората на тъмно.

22548

3

dolivo

19.07 2022 в 19:26

хаха, славянче хайванче с джуки и пръстен. Браво на чичака, ово е стандарт

804

2

luba6a2016

19.07 2022 в 17:22

червено-кафявата чума няма ликвидиране.Тези паразите са имунизирани за всичко...

2073

1

Johnny B Goode

19.07 2022 в 16:44

Рекламен постер на съвременна Русия - шкембест глиган по джапанки и к@рве със силиконени джуки в луксозен западен хотел.
Евроатлантичето, да не си бил с тези на яхтата?
 
X

Подкастът на OFFNews