Quantcast

ЕК дава 125 млн. евро за пострадалите от руското ембарго земеделци

OFFNews Последна промяна на 18 август 2014 в 14:25 1874 1

Европейската комисия е отделила 125 млн. евро за компенсации за земеделците, пострадали от руското ембарго, съобщиха от Брюксел, цитирани от ИТАР-ТАСС.

ЕК обяви по-рано, че очаква от страните членки на ЕС данни за потенциалните щети от забраната за внос на земеделски продукти в Русия от държавите, въвели санкции срещу Москва.

Във фонда, от който ще бъде заплатено на земеделците, има около 400 млн. евро, а според предварителните оценки, ембаргото за страните от ЕС обхваща продукция на стойност над 7 млрд. евро.

В началото на август Москва въведе забрана за внос на земеделски продукти в Русия от страни, въвели санкции срещу Русия или подкрепили такива санкции.

Според Федералната митническа служба на Русия става въпрос за внос на продукция за над 9 млрд. долара, като най-много ще пострадат страните членки на ЕС.

Руското ембарго беше въведено в отговор на санкциите, които въведоха срещу Русия САЩ, страните от ЕС, Австралия, Канада и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 20:26

Предстои да видим как ще се услади на руския потребител глупавата търговска война, която Путин обяви на производителите в половината свят, за да тръгне да търси производители от другата половина. С това свое постижение той онагледи още една истина от времето на съветската параноя срещу половината свят. Според поетесата Анна Ахматова, преминала през концлагерния режим на комунизма, половината жители на СССР са били по затворите, а другата половина ги охранявала. Имаше и малко по-различна „смешка” за двете половини на населението на СССР : „половина сидят, половина тресутся”- половината лежат по затворите, а останалите се тресат от страх.
By Иво Инджев ⋅ август 17, 2014
http://ivo.bg/2014/08/17/