Quantcast

Унгарският премиер: Европа се застреля в крака със санкциите срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 15 август 2014 в 12:56 5004 23

Виктор Орбан

Политиката на санкции на Запада и ответните действия от страна на руснаците причинява повече вреди на нас, отколкото на Русия. В политиката на това му се казва сам да се застреляш в крака.

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Reuters.

ЕС не трябва просто да компенсира производителите, които сега търпят загуби заради санкциите на Русия, а цялата политика за въвеждане на санкции трябва да бъде преосмислена, коментира Орбан.

Той подчерта, че ще търси начини за осигуряване на преосмисляне на европейските действия.

Унгария разчита в голяма степен на енергийните доставки от Русия. В началото на тази година Будапеща постигна споразумение с „Росатом“ да разшири единствената ядрена централа в страната. Договорът е за 10 млрд. евро.

Русия е и най-големият търговски партньор на Унгария извън ЕС. Унгарските доставки в Русия за миналата година са за 2,55 млрд. евро.

Във вторник земеделският министър на Унгария обяви, че около 30% от земеделските продукти, изнасяни за Русия попадат под ембаргото на Москва.

Изявлението на Орбан идва ден след критиките на словашкия премиер Роберт Фицо, който определи санкциите срещу Русия като безсмислени и посочи, че те могат да застрашат икономическия растеж на ЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 07:15

Но не всичко в този живот е икономически растеж на всяка цена. Има и принципи!А изказването, че вредят повече на ЕС, а не на Русия е повече от абсурдно по ред причини. Доларът и еврото никога не са били на такива нива спрямо рублата...

20.08 2014 в 20:58

„Експоанаторския прогнил Запад“ - тук някой май е останал в 1956 г.

17.08 2014 в 00:56

Като ги окачиме надолу с главите по стълбовете, както навремето направиха унгарците през 1956 г., и на наште лайнари ще им дойде акъла...

16.08 2014 в 23:47

Прав си Професоре, въпросът е кога на нашите дупедавци ще им светне в тъпите кратуни?! Както винаги, ние залагаме на куцата кобила - справка, историята на България...

16.08 2014 в 12:29

Бившите източно европейски страни започнаха да осъзнават, че са били излъгани за благата, които уж щели да потекат към тях при присъединяването им към Еврогейския съюз и педероятлантически алианс.

Оказа се, че западняците просто са искали да сложат ръка върху източноевропейските пазари и кономически ресурси и да ги ограбват като колониалисти.

Една по една източноевропейските страни ще започнат да се отдръпват постепенно от експлоататорския прогнил Запад и ще започнат да водят политика в свой национален интерес, а не в угода на мултинационалните шайки.

15.08 2014 в 21:28

Тоя утре ще гласува с две ръце за санкциите когато унгарските фирми излезнат на по-големи и по-развити пазари от руския.

Жалко, за 3 млрд., така да се излага ко'лето.