Унгарският премиер: Европа се застреля в крака със санкциите срещу Русия

OFFNews 15 август 2014 в 12:56 5944 23

Виктор Орбан

Политиката на санкции на Запада и ответните действия от страна на руснаците причинява повече вреди на нас, отколкото на Русия. В политиката на това му се казва сам да се застреляш в крака.

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Reuters.

ЕС не трябва просто да компенсира производителите, които сега търпят загуби заради санкциите на Русия, а цялата политика за въвеждане на санкции трябва да бъде преосмислена, коментира Орбан.

Той подчерта, че ще търси начини за осигуряване на преосмисляне на европейските действия.

Унгария разчита в голяма степен на енергийните доставки от Русия. В началото на тази година Будапеща постигна споразумение с „Росатом“ да разшири единствената ядрена централа в страната. Договорът е за 10 млрд. евро.

Русия е и най-големият търговски партньор на Унгария извън ЕС. Унгарските доставки в Русия за миналата година са за 2,55 млрд. евро.

Във вторник земеделският министър на Унгария обяви, че около 30% от земеделските продукти, изнасяни за Русия попадат под ембаргото на Москва.

Изявлението на Орбан идва ден след критиките на словашкия премиер Роберт Фицо, който определи санкциите срещу Русия като безсмислени и посочи, че те могат да застрашат икономическия растеж на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews