Quantcast

Два хотела са изградили път, паркинги, огради и зелени площи върху плажа в Слънчев бряг

OFFNews Последна промяна на 14 август 2018 в 13:43 7703 1

1/1

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два хотела в Слънчев бряг, които за изградили обекти върху плажната ивица, съобщиха за OFFNews от институцията.

Проверката е направена на място от РДНСК Бургас и по документи на плажната ивица на територията на курорта, в района на хотел „Котва“ и хотел „Зефир“.

В района на хотел „Котва“ е констатирана извършена настилка, използваща се за пътен достъп и паркинг, ограда с дължина 167 м. и изпълнено озеленяване, в пространството между хотела и бетоновата настилка, за които не са представени строителни разрешения, разрешения за поставяне, схеми или одобрени инвестиционни проекти, се казва в становището на ДНСК.

В района на хотел „Зефир“ е констатирано изпълнение на два басейна, които се ползват съгласно издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация, издадено от гл. архитект на гр. Несебър. За констатиран плочник около басейните, ограда, представляваща стоманени колони, навес, изграден от стоманена конструкция и пръти и паркинг не са представени строителни разрешения, разрешения за поставяне, схеми или одобрени инвестиционни проекти.

Предвид, че проверените строежи представляват V и VI категория и правомощията по Закона за устройство на територията са на кмета на община Несебър, констатациите са изпратени на него за предприемане на необходимите последващи действия, казаха за OFFNews от ДНСК.

Хотел „Котва“ е собственост на Венелин Ташев, който отдавна има връзка с вицепремиера Валери Симеонов. Когато вицепремиерът е на обиколка в региона, Венелин Ташев винаги е до него. Хотелиерът е общински съветник от местната несебърска коалиция „Зора“, която гравитира около патриотите. Той е сред големите поддръжници на действията на вицепремиера. Ташев е собственик на компанията "Гарант-турист-С.И.В" ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Освен на хотел „Котва“ е собственик на хотел „Мариета палас“ в Несебър. През 2016 г. той купи от Дарина Павлова комплекс "Парадайз бийч" между Свети Влас и Елените. Това беше перлата на някогашния „Мултигруп“ на убития Илия Павлов.

Хотелиерът Венелин Ташев всъщност живее втори живот. През 1997 г. той бе прострелян и прекара доста време в реанимация, но лекарите го спасиха. Покушението остана неразкрито. Според местните "поръчката" бе показателен щрих от войната за преразпределяне на зоните на влияние в най-големия туристически курорт Слънчев бряг. Покушението срещу Ташев бе на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По онова време той бе наемател на култовата дискотека „Зорница“ в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, след като бил информиран, че охраната му – от полицай и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали.

Ташев станал лесна мишена, а стрелецът пуснал три куршума и бил сигурен, че е свършил работата си. Бизнесменът обаче бил спасен по чудо и оттогава всяка година дава курбан, на който коли толкова агнета, колкото години са минали от атентата.

Другият играч – строител на плажа е Атанас Митков, собственик на хотел „Зефир“ в курорта. Той е местна звезда от Свети Влас. Той изгрява покрай СДС и Иван Костов. С неговата жена Златка са били съдружници с певицата Богдана Карадочева и нейния съпруг композитора Стефан Димитров. Четиримата заедно купуват по време на приватизацията хотел „Зефир“. Впоследствие Богдана и Стефан са изритани от комплекса Слънчев бряг. Двамата обаче водят тежки дела срещу Митков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4908

1

zuljin

03.09 2018 в 10:02

Да бяха само два...