Quantcast

Ташева: Забраната срещу Доган е отмъщение за отзования турски консул

Калоян Константинов Последна промяна на 11 февруари 2016 в 18:02 5692 6

Магдалена Ташева.

"Международните отношения се градят на принципа на реципрочност. На 21 януари беше отзован генералният консул на Турция Алпер Акташ и това решение може да се разглежда като ответен удар. Очевидно Анкара е била вбесена въпреки безспорните основания на българската страна да отзове този консул".

Така коментира пред OFFNews депутатът от "Атака" Магдалена Ташева новината, че Ахмед Доган и Делян Пеевски са получили забрана от Анкара да посещават Турция.

"Консулите на Турция от години се месят недопустимо не само в работата на българското правителство, ами и обикаляйки общинските съвети. Ако си спомняте, "Атака" имаше предложение за превод на български на топонимите, защото какво значи Паша дере например? Трябва да ги разбираме какво означават, някои от тях звучат много грозно и вулгарно на български. Тогава турските консули в Бургас и Пловдив упражниха недопустим натиск и ние настояхме за отзоваването им. Това бе по време на кабинета "Борисов 1", допълни тя.

Ташева изтъкна и още една причина за санкцията срещу Доган и Пеевски - южната ни съседка ни разглежда като "своя подмандатна територия".

"С това те искат да кажат: "Ето кой е нашият човек в България - той е Лютви Местан". Ако си спомняте, същият консул - Алпер Акташ, заедно с посланик Сюлейман Гьокче бяха на отбелязване на годишнина от Възродителния процес в Кърджали с Местан и неговата група отцепници. Също недопустим акт, който изисква Сюлейман Гьокче да бъде отзован. Българската страна пипа плахо, нерешително, тя, както казва един коментатор, преговаря с Анкара на колене.

Не е достатъчно външният министър да каже, че е връчил протестна нота на посланика заради неговите "подвизи", след като една българска партия реши да смени председателят си. Кой е той, че да го крие в джипа си, в резиденцията си и където и да било. Всяка една европейска, но и африканска страна би отзовала такъв посланик.

От тяхна гледна точка, а би трябвало и от наша, трябва да е все едно какъв е точно Делян Пеевски и дали е станал прототип на модела "КОЙ" - той е депутат в чужд парламент. Коя е турската страна, че да го обявява за персона нон грата, както и Доган, само защото нещо в тяхната политика не им харесва. Те да не са подчинени на Ердоган? А подчинени ли са, да излязат и да кажат", категорична бе депутатката.

Според нея това е пореден агресивен жест на Турция към България, което доказва мнението на "Атака", че Турция е заплаха за националната сигурност и териториалната цялост на страната ни.

Ташева коментира и заплахата на Ердоган да пусне автобусите с бежанци към Европа, която според нея не е нещо ново. Така преди 6 месеца той е отворил вратите на турските лагери, "където отглеждаше същите тези главорези, които се подвизават под имена на различни групировки", като ги е пратил към Европа и други съседни държави.

Тя смята, че всички тези мъже са били наглеждани от турските тайни служби, били са обучавани и лекувани от тях.

Решението на проблемът е европейските граници да бъдат защитавани с оръжие, по тях да започне да се стреля - нещо, за което страните в ЕС не са готови. "Граници се пазят с оръжие, не с обещания", заяви Ташева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 22:51

Доживяхме да видим - "АТАКА" защитава ахмед доган. (Малките букви са израз на отношение). Много неща се изясниха. И още има да се изясняват...

11.02 2016 в 23:52

знае ги Ташева тея работи, знае ги-и-и-и-и...т'ва, тънките работи, т'ва, дипломацията, международното положение, анализите, тълкуванията са в кръвта и бе! Само я погледни, все едно Тачър, Все едно Индира Ганди, Все едно Голда Меир, все едно – Евита Перон! даже, все едно...една, дето,...Тодор Живков като рекна да и каже името и падна от трибуната, ха, ха, а пък Стефан Савов, кат' и каза името и му падна чеенето, тц-ц-ц-ц-ц:)!. Ташева - все едно... една...гус'жа Сиримаво Бандаранайке! Министър председателка на Цейлон! Ей т'ва е Ташева! Политичка до мозъка на костите! Политичка до корена на космите! Космите в носа! Космите в ушите! Космите...там...да! Космите около...да познахте!!

сиримавобандаранайке!

А бе, Сидеров, а бе, чукчата Чукалов, или още - Десислав,цукалото на Сидеров: ей, кат' застанете на един крак и затворите очи и се фанете за носа с кръстосани ръце мое ли кажете бърже: "сиримавобандаранайке" без да паднете:)))

11.02 2016 в 21:26

Ташева, я не си прави таш'к с международните отношения!

11.02 2016 в 21:07

Урод, смърдящ на руски чорапи. Путин си пусна пумиярите да защитават ДПС- бранителката на славянщината и православието.

11.02 2016 в 19:31

Подкрепям думите и делата на г-жа Ташева и ПП "Атака". Това са истинските българи! Кога ще ги стигнат другите "политици"?!

11.02 2016 в 18:43

Тази го-жа ползва за предвижване съоръжение предшественик на реактивната авиация!