Стойнев: Очаквам и вотът на недоверие да е планиран в някой мейл

ОFFNews 15 май 2014 в 15:27 2827 15

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

Позицията, че енергетиката не е за продан, предизвика всички атаки срещу правителството. Очаквам и вотът на недоверие да е планиран в някой имейл – това ще е поредното доказателство за уродливото срастване между бизнес и политика.

Така министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев коментира скандалът с имейла на издателя Иво Прокопиев, в който се разкрива сценарий за предизборно отнемане на лицензите на ЕРП-тата.

Според министъра информацията в имейла разкрива как „бизнесинтерес контролира медии, политици, НПО-та".

„Четейки този имейл, си дадох ясна сметка за случилото се през последната една година и как то е било контролирано“, заяви Стойнев.

Той е поредният политик от БСП след лидера Станишев и зам. председателя на парламента Мая Манолова, който споделя същата теза.

Министърът допълни, че още с встъпването му в длъжност е имало конкретен натиск за разпродаване на българската енергетика. „Ние спряхме този процес, който беше започнат от предишното управление, което разпродаде миноритарните дялове в ЕРП-тата чрез фирми, близки до Иво Прокопиев, целенасочено се водиха българските мини „Марица Изток“ към продажба. Когато ние спряхме този процес и заявихме, че българската енергетика не е за продан – тогава започнаха и атаките", заави Драгомир Стойнев.

Той допусна, че вероятно има и следващ имейл, който дава заповед за вот на недоверие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!