Стойнев: Очаквам и вотът на недоверие да е планиран в някой мейл

ОFFNews Последна промяна на 15 май 2014 в 15:27 2302 15

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

Позицията, че енергетиката не е за продан, предизвика всички атаки срещу правителството. Очаквам и вотът на недоверие да е планиран в някой имейл – това ще е поредното доказателство за уродливото срастване между бизнес и политика.

Така министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев коментира скандалът с имейла на издателя Иво Прокопиев, в който се разкрива сценарий за предизборно отнемане на лицензите на ЕРП-тата.

Според министъра информацията в имейла разкрива как „бизнесинтерес контролира медии, политици, НПО-та".

„Четейки този имейл, си дадох ясна сметка за случилото се през последната една година и как то е било контролирано“, заяви Стойнев.

Той е поредният политик от БСП след лидера Станишев и зам. председателя на парламента Мая Манолова, който споделя същата теза.

Министърът допълни, че още с встъпването му в длъжност е имало конкретен натиск за разпродаване на българската енергетика. „Ние спряхме този процес, който беше започнат от предишното управление, което разпродаде миноритарните дялове в ЕРП-тата чрез фирми, близки до Иво Прокопиев, целенасочено се водиха българските мини „Марица Изток“ към продажба. Когато ние спряхме този процес и заявихме, че българската енергетика не е за продан – тогава започнаха и атаките", заави Драгомир Стойнев.

Той допусна, че вероятно има и следващ имейл, който дава заповед за вот на недоверие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.05 2014 в 21:38

Дами и господа, спомняте ли си това Чавдарче какъв беше в предишния парламент? Сол ташакът на Масларова в социалната комисия. В празна зала задаваха тъпи въпроси на Тотю Младенов в петъчния парламентарен контрол. Пробваше да се рапчи и по финансови въпроси, но се оказа, че не знае елементарн икономика. Спомняте ли си фактa, че на поредния пленум той и Гоце бяха кандидати за Станишевото лидерство. Ето за това е награден. От социална мижетурка става министър на икономиката и енергетиката. Повече на енергетиката, ако съдим по едногодишната му дейност. Икономика не знае, както установихме. С радост ще слушам пелтеченето и по въпросите на енергетиката на вота на недоверие.

15.05 2014 в 21:08

Грешка, ако Волен беше на власт, тоя проблем досега да е изчистен.

България трябва да възстанови своя суверенитет върху собственото си електроразпределение.

Нямаме нужда от чужди посредници да пишат фактури и да тормозят населението.

15.05 2014 в 21:06

Ма никой не е отнел лицензите на ЕРП-тата, кво зяете? Енергийните вампири са безсмъртни. Никое правителство не може да се разправи с тях.

15.05 2014 в 17:36

Всичко е планирано по мейли, телефоните се подслушват:))))))))))))))))))))))

15.05 2014 в 17:34

Kласика в опорните точки на комуниста!

"Комунистите винаги обвиняват жертвите си в престъпленията, които сами са извършили срещу тях" - Уинстън Чърчил.

15.05 2014 в 17:32

Надут червен плондер.

15.05 2014 в 17:06

Най-изразителната засега представа за ситуацията около Южен поток и ентусиазиран министър Стойнев! :-)

http://www.segabg.com/pic/11465/698518.jpg

15.05 2014 в 17:02

Вече ми става ясно защо това момче пелтечи.Просто е истерик.

15.05 2014 в 16:56

Пелтек, не си отваряй устата, че смърди. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, руска подлога в България.

15.05 2014 в 16:42

Ако майка ти и баща ти те бяха планирали, щяха да си съставят хороскоп, и можеше да се пръкне нещо по-добро. Обаче производствените аварии заради евтин алкохол и некачествени латексови продукти ни докараха до ситуация, да се съобразяваме с резултатите от тези аварии. Комбинацията - спукан презерватив и пиянска чекия като цяло е предвидим. Не е приятен, но тВа е положението на ситуацията, както казваше другаря живков...